Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Pressemøde i spejlsalen i statsmininisteriet med Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Justitsminister Mette Frederiksen. Kilde: Jens Dresling/Politiken.tv

Terror i København

Statsministeren: »Det er tid til at stå sammen«

Nu er det tid til at stå sammen, og »det er ikke en kamp mellem vesten og islam«, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt på et ekstraordinært pressemøde.

Terror i København

Det er tid til at stå sammen i Danmark efter nattens terrorangreb, siger Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt.

»Vi har som nation gennemlevet nogle timer, som vi aldrig vil glemme. Vi har smagt den grimme smag af frygt og af magtesløshed, som terroristerne gerne vil have os til at smage. Men vi har også svaret«, siger statsministeren.

»Det er tid til sammenhold i Danmark. De kommende dage vil være hårde at komme igennem, vi skal forstå, hvad der har ramt os, men vi skal insistere på at gøre, som vi gør. Tænke og tale som vi vil. Vi er dem, vi er«, siger hun.

Statsministeren takker myndighederne for »deres enestående indsats«, og sender sine tanker til ofrene og deres familier.

»Vi har alle mistet i dag«, siger hun.

Ikke kamp mellem Vesten og islam

Under terrorangrebet lørdag og søndag morgen er tre blevet dræbt og fem såret. Den ene af de tre civile er den formodede gerningsmand, mens de to andre er en 55-årig mand, der blev skud ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro og en ung mand, der blev skudt ved en synagoge i Krystalgade i indre København.

Nu skal politiet have ro til at blive færdige med opklaringsarbejdet.

»Men der er et svar, vi allerede kan give i dag. Vi vil forsvare vores demokrati. Og vi vil til enhver tid forsvare Danmark. Når man uden skånsel affyrer kugler mod et debatarrangement og mod det jødiske samfund i Danmark, så angriber man hele vores demokrati. Hele Danmark og alle danskere«, siger hun og understreger, at vi ikke endnu kender motivet til angrebet.

OVERBLIK

»Men vi ved, at nogen vil lande som Danmark det ondt. De vil knægte vores ytringsfrihed, vores frisind og vores religiøse ligeværd. Det her er ikke en kamp mellem islam og Vesten. Det er ikke en kamp mellem muslimer og ikke-muslimer. Det er kampen mellem frihed for den enkelte og en mørk ideologi«, siger hun.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce