Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Camilla van Deurs bliver ny stadsarkitekt i København

Københavns Kommune ansætter fra 1. februar den tidligere Gehl-partner som ny stadsarkitekt, efter Tina Saaby stoppede med udgangen af 2018.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Københavns Kommune har ansat Camilla van Deurs som ny stadsarkitekt.

Det oplyser kommunens Teknik- og Miljøforvaltning i en pressemeddelelse.

42-årige Camilla van Deurs tiltræder 1. februar. Hun kommer fra en stilling som partner i Gehl Architects, hvor hun i 11 år blandt meget andet har arbejdet med masterplaner, lokalplaner og borgerinddragelse i flere forskellige lande. Hun har tidligere arbejdet som forsker og underviser og har desuden en ph.d.

»København ekspanderer jo voldsomt, og der er et enormt pres på byggeriet og boligmarkedet. I den sammenhæng er jeg ligesom politikerne i København optaget af helhedsperspektivet. De nye bydele må ikke lukke sig om sig selv, men skal være åbne og tilgængelige for resten af byen. Det er vigtigt, at man også tænker for eksempel folkeskoler, institutioner og ældreboliger ind i de nye byområder, og der skal være god plads til de rekreative områder,« udtaler Camilla van Deurs i pressemeddelelsen.

Karsten Biering Nielsen, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, udtaler:

»Camillas faglige profil matcher på fornem vis visionerne i kommunens arkitekturpolitik og vores byudviklingsstrategi ’Fællesskab København’. Begge dele handler om at udvikle attraktive byrum og nye byområder i samskabelse med borgerne og med et øget fokus på grønne løsninger.«

Han fortsætter:

»Hendes solide faglige fundament og erfaring fra både Danmark og udlandet bliver vigtige inspirationskilder, når vi skal udvikle helhedsløsninger, hvor arkitektur, klimaudfordringer, mobilitet og ressourcegenanvendelse skal spille sammen inden for de økonomiske rammer, som vi har i København,« udtaler Karsten Biering Nielsen, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, i pressemeddelelsen.

Ingen beslutningskompetencer

Stadsarkitekten i København har ikke beslutningskompetencer som i nogle andre kommuner, hvor stadsarkitekten også varetager rollen som planchef. Den københavnske stadsarkitekts rolle er at rådgive kommunens politikere og forvaltninger om byudvikling, planlægning og arkitektur, ligesom vedkommende skal fungere som talerør i den hjemlige debat og i internationale sammenhænge, fremgår det af pressemeddelelsen.

Københavns tidligere stadsarkitekt, Tina Saaby, stoppede inden jul efter otte et halvt år som stadsarkitekt i hovedstaden. Hendes åremålskontrakt blev forlænget en enkelt gang.

Der var ansøgningsfrist til stillingen 27. november.

Denne artikel er første gang bragt af Politiken Byrum 11. januar 2019.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden