0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Anders Hougaard, som stiftede facebookgruppen Folkets Bjerg, er opvokset i Silkeborg et langt kig fra Himmelbjerget: »Lidt højtideligt kan du måske sige, at jeg har bjerget i blodet«.

De skal bare ikke pille ved mit bjerg: Politikerne ville give Himmelbjerget en toupé af træ og glas, men så rejste folket sig

Skal Himmelbjerget være et brand med wauweffekt eller et smukt falmet postkort fra fortiden? I denne uge kulminerede et opgør om bjergets sjæl, da politikerne i Skanderborg opgav dele af den store plan for området ved Julsø.

FOR ABONNENTER

Der er så smukt ved søens bred, at det tager noget tid at begribe det. Man er nødt til at stå stille lidt og gøre ingenting for at ankomme. Så siver stedet ind som blød ro og duften af harpiks fra et knækket grantræ.

Hvis man bare kigger og kigger væk, ser man kun træer, vand og himmel, lige nok til at få udløst refleksbemærkningen: »Hvor er her smukt«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts