0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
BIG
Illustration: BIG

»Skam jer«, »diktatur«: Klokken fire om natten blev berømt bygning jævnet med jorden for at gøre plads til dansk stjernearkitekt

Et bevaringsværdigt historisk teater, der jævnes med jorden. Massive demonstrationer med politivold til følge. En uigennemsigtig beslutningsproces og anklager om korruption. Bjarke Ingels’ forslag til et nyt nationalteater i Albanien har været omstridt, siden det forlod tegnestuens skitsebord, men den danske stjernearkitekt og hans partnere har været – og er stadig – bemærkelsesværdigt stille i sagen.

FOR ABONNENTER

I hjertet af Albaniens hovedstad, Tirana, ved siden af den centrale Skanderbeg-plads ligger landets nationalteater, Teatri Kombëtar.

Et modernistisk art deco-teater, som blev bygget af italienerne i 1939, da hovedstaden var besat af fascister, og som af mange albanere og flere bevaringsorganisationer bliver betragtet som et kulturhistorisk monument af betydning ikke bare for Albanien, men for hele Europa.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden