Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Jesper Steins nye krimi om politimanden Axel Steen hedder 'Papa', som også er navnet på en russisk gangster i bogen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Han må bare ikke gøre Axel Steen lykkelig

Jesper Steins femte krimi om strømeren Axel Steen og Phil Collins’ comeback-turne er noget af det, Politikens anmeldere vil holde øje med i ugen, der kommer.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

KLASSISK. Berlinerfilharmonikerne. Berlin 9.-10. juni

Hvis nu man var i Berlin torsdag eller fredag i næste uge, så var det unægtelig fristende at købe billet til byens berømte filharmoni. Dvoraks 9. Symfoni handler om ’Den nye verden’, altså om USA. Over for den har den sydamerikanske stjernedirigent Gustavo Dudamel sat ægte flimrende amerikansk minimalisme i form af John Adams’ jazzinficerede ’City Noir’. Bare titlen lokker jo. Hvem der spiller? Jamen, Berlinerfilharmonikerne, jo. (tm)

DESIGN. ’Rundt om en tallerken’. Butik for Borddækning, Møntergade 6, Kbh. 9. juni-15. juli

Den dybe tallerken er for længst opfundet. Det samme er den flade, ligesom kagetallerkenen, underkoppen og alle de andre tallerkener, som vi bruger hver dag. Men hvor stor må en tallerken egentlig være? Og hvor meget kan man ændre ved en tallerken, før den begynder at ligne noget helt andet? Det undersøger keramikeren Marianne Krumbach de kommende uger i den lille kunsthåndværkerforretning Butik for Borddækning. ’Rundt om en tallerken’ hedder Krumbachs udstilling, hvor den perfekte tallerken bliver slået ud af kurs. (hedebo)

BEAT. Phil Collins. Royal Albert Hall, London. 4.-9. juni

’Not Dead Yet’ – det var den lige så tvære som skægge titel på Phil Collins’ selvbiografi. Og nu også på hans overraskende comebackturne. Syv år efter at Phil Collins gav sin sidste hele koncert og pensionerede sig selv, vender en af de mest populære (og forhadte) popmusikere gennem tiden tilbage. Først lød det på fem koncerter i London, fem i Köln og fem i Paris. Men allerede nu er flere føjet til. Han er ikke helt død endnu. Heldigvis. (Sim-L)

FILM. ’Heartstone’. Premiere 8. juni

Plottet vækker associationer til den fremragende svenske coming of age-film ’Fucking Åmål’, hvor to teenagepiger navigerer i barndommens aftenland, mens de får forbudte følelser for hinanden. I islandske ’Heartstone’, som vandt Politikens Publikumspris, er det to landsbydrenge, der bruger sommerferien som et frirum til at eksperimentere med hormonerne, inden en pige kommer imellem og intensiverer dramaet. (grund)

BØGER. Jesper Stein: ’Papa’. Udkommer 8. juni

Blandt næste uges bogudgivelser er der utvivlsomt flest forventninger, altså hvis man tæller læsere, til Jesper Steins ’Papa’. Den femte krimi om strømeren Axel Steen, som længes efter en god rus, et godt knald og måske også lidt kærlighed. ’Papa’ er en russisk gangster, og der er én ting, Jesper Stein ikke må gøre, hvis han vil indfri forventningerne: Han må ikke gøre Axel Steen lykkelig. Han skal helst have det ad helvede til, for så kan vi spejle os i ham. Skidt med om Papa går i nettet. Men ændre ved Axel Steens gemyt, det er no go area. (jsp)

KUNST. Eduardo Terrazas. Galleri Nils Stærk. 2. juni-5. august

Nils Stærk har flyttet adresse til Glentevej 49 i 2400-området i det nordvestlige København. Når galleriet åbner i dag i nye lokaler, vil man dog kunne genkende mindst én ting: Eduardo Terraza. For den 80-årige mexicanske kunstner er aktuel – med sin tredje soloudstilling hos Stærk. Og mon ikke den etnografisk kyndige kunstner igen har hentet stor inspiration i det mexicanske huichol-folks stærkt mønstrede billeder af voks og garn. (pmh)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden