Hvad er en kogebogsroman?
»I mit tilfælde er det en roman, som er bygget op af opskrifter. Hvert kapitel er en opskrift, med rettens navn, en liste over ingredienser, og så ellers en beskrivelse af tilberedningen. Den har kogebogens form og romanens fortælling. Jeg syntes, det var interessant at gøre måltiderne til det strukturerende i bogen. Måltiderne er allerede strukturerende i vores hverdag. Man ved aldrig, hvilke bolde der ellers bliver smidt i hovedet på én. Så er der altid morgenmaden, frokosten og så videre som faste elementer«.
Hvorfor ikke enten en kogebog eller en roman?
»Jeg er ikke ’foodie’. Jeg går ikke så meget op i mad, at jeg kan skrive en ren kogebog. Jeg havde boet i USA et par år, og da det lakkede mod enden, ville jeg gerne have noget med hjem. Jeg begyndte at samle opskrifter. De blev udgangspunktet, og fortællingen voksede så ud af dem. Det er også det, jeg synes er smukt ved mad, og som også sker for Amanda i bogen. Der vokser fortællingerne ud af maden«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her