0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forfatter til kogebogsroman: »Måske øver hun sig lidt med squashen«

Anders Haahr Rasmussen har ikke skrevet en roman. Han har heller ikke skrevet en kogebog. Han har skrevet en kogebogsroman.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Anders Haahr Rasmussen har skrevet en kogebogsroman, der har »kogebogens form og romanens fortælling«.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvad er en kogebogsroman?

»I mit tilfælde er det en roman, som er bygget op af opskrifter. Hvert kapitel er en opskrift, med rettens navn, en liste over ingredienser, og så ellers en beskrivelse af tilberedningen. Den har kogebogens form og romanens fortælling. Jeg syntes, det var interessant at gøre måltiderne til det strukturerende i bogen. Måltiderne er allerede strukturerende i vores hverdag. Man ved aldrig, hvilke bolde der ellers bliver smidt i hovedet på én. Så er der altid morgenmaden, frokosten og så videre som faste elementer«.

Hvorfor ikke enten en kogebog eller en roman?

»Jeg er ikke ’foodie’. Jeg går ikke så meget op i mad, at jeg kan skrive en ren kogebog. Jeg havde boet i USA et par år, og da det lakkede mod enden, ville jeg gerne have noget med hjem. Jeg begyndte at samle opskrifter. De blev udgangspunktet, og fortællingen voksede så ud af dem. Det er også det, jeg synes er smukt ved mad, og som også sker for Amanda i bogen. Der vokser fortællingerne ud af maden«.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter