Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Damian Dovarganes/AP
Foto: Damian Dovarganes/AP

Ser du en den amerikanske skuespiller Ava Gardner eller det kejserlige japanske flådes flag? Uenighederne er store i Los Angeles i disse uger. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vægmaleri af Ava Gardner støder minoritet og risikerer nu overmaling

Sønner efter Robert F. Kennedy og Obama-kunstner forsøger i 11. time at stoppe fjernelsen af værket.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Maleri. I 1968 blev den amerikanske præsidentkandidat Robert F. Kennedy likvideret på Ambassador Hotel i Los Angeles, Californien. Bygningen blev nedrevet i 2005, og på adressen ligger nu skolen Robert F. Kennedy Community Schools, hvor facaden er udsmykket med dette vægmaleri, der forestiller skuespilleren Ava Gardner. Hun var en af de stjerner, der kom i hotellets berømte natklub, Coconut Grove Nightclub.

Men nu er Ava Gardner ganske tæt på at blive overmalet, skriver Los Angeles Times.

En gruppe borgere af koreansk oprindelsehar protesteret over, at vægmaleriets strålekrans vækker mindelser om den kejserlige japanske flådes flag og de krigsforbrydelser, der blev begået under Anden Verdenskrig. Kritikken valgte skolemyndigheder i Los Angeles tidligere på måneden at lytte til og traf beslutningen om at overmale motivet.

Kunstneren bag, Beau Stanton, har pure afvist, at hans værk skulle være inspireret af flaget, og en række prominente amerikanere har nu valgt at stille sig bag ham. Det fik mandag myndighederne til at sætte deres plan på pause.

En af dem, der støtter kunstneren, er kollegaen Shepard Fairey, manden bag den berømte Barack Obama-plakat og det omdiskuterede vægmaleri ved det nedrevne Ungdomshus på Jagtvej i København. Fairey truer med at overmale sit eget vægmaleri på skolen, som forestiller Robert F. Kennedy. Også den myrdede præsidentkandidats efterkommere harcelerer ifølge den amerikanske avis nu mod overmalingen.

»Min far og onkel betragtede de folk, der ødelagde kunst for at tjene en politisk dagsorden som de værste slynger«, skriver Robert F. Kennedys søn Max Kennedy i en erklæring.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden