Den tidligere sydafrikanske præsident Jacob Zuma springer nu ud som musiker.

Den tidligere sydafrikanske præsident Jacob Zuma springer nu ud som musiker.

Kultur

'Hent mig mit maskingevær': Sydafrikansk ekspræsident udgiver kontroversielt album med protestsange

Det vækker undren og kritik i den sydafrikanske opposition, at pladen er finansieret af kommunale kroner.

Kultur

Den tidligere sydafrikanske præsident Jacob Zuma, der er anklaget for korruption, gør et overraskende comeback.

Han har skrevet under på en pladekontrakt og udgiver efter planen i 2019 et album med en serie liveoptagelser af politiske protestsange fra årtierne med apartheid i Sydafrika, hvor sorte og hvide var adskilte, skriver BBC.

Pengene til pladen kommer fra myndighederne i distriktet Ethekwini, og det vækker vrede i landets politiske opposition, der mener, at projektet er spild af borgernes penge. Penge, der burde være gået til at hjælpe unge, musikalske talenter frem.

»Det er uforståeligt, at et rationelt menneske kan mene, at det gavner beboerne i Ethekwini, at en korrupt og vanæret tidligere præsident synger ANC’s protestsange«, siger det lokale byrådsmedlem Nicole Graham fra partiet Democratic Alliance.

Zuma, der blev afsat i februar 2018 af sit eget parti, ANC, efter anklager om korruption, var kendt for at synge protestsangen ’Hent mig mit maskingevær’ til vælgermøder og demonstrationer. Sangen vil også være at finde på det kommende album, som skal indspilles foran et levende publikum i april.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce