Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Loic Venance/Ritzau Scanpix
Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

YouTube har før lovet, at de ville fjerne videoer af potentielt skadelige og dødelige handlinger. Nu tager videotjenesten konsekvensen og strammer reglerne endnu mere.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

YouTube forbyder alle videoer med farlige eller krænkende narrestreger

Fremover er det forbudt at uploade videoer af potentielt skadelige eller ligefrem livsfarlige narrestreger, såkaldte pranks, på videotjenesten.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I maj blev den kun 20-årige Monalisa Perez idømt en fængselsdom for at have skudt sin kæreste Mario Ruiz. Hun havde ellers ikke planer om at slå ham ihjel. Men det var nu sådan, sagen endte, da de forsøgte sig med en optagelse til YouTube.

Det unge kærestepar håbede på, at videoen af deres ikke ligefrem ufarlige stunt, hvor et leksikon skulle have reddet Mario Ruiz fra et dødeligt skud, ville gå viralt på YouTube.

I stedet endte det altså med en fængselsdom. Og et dødsfald.

Videoen med det dødelige udfald står langtfra alene. YouTube er nemlig fyldt med videoer af folk, der gør potentielt livsfarlige og skadelige ting. Senest har Susanne Biers Netflix-film ’Bird Box’ fået folk over hele verden til at udføre forskellige aktiviteter – såsom at køre bil – med bind for øjnene.

Nu tager YouTube konsekvensen. Fremover vil alle videoer, der afbilder potentielt skadelige eller i de værste tilfælde dødelige pranks og udfordringer, være forbudte på videotjenesten. Det skriver BBC.

Endnu et løfte

Det er imidlertid ikke første gang, at YouTube giver et sådant løfte.

Faktisk lovede videotjenesten allerede tilbage i april 2018 at fjerne alle videoer med skadeligt eller stødende indhold. Men det er ifølge en ny undersøgelse fra mediet Buzzfeed tilsyneladende ikke sket. Der findes nemlig stadig et utal af videoer, der blandt andet viser eller antyder seksuel omgang med dyr – flere med adskillige millioner visninger.

Det er på baggrund af Buzzfeeds undersøgelse, at YouTube nu forsøger at komme indholdet til livs med nye, strengere regler. Videotjenesten har blandt andet opdateret informationerne på hjemmesiden, så der nu står:

»YouTube er hjem for et utal af elskede videoer med udfordringer og pranks, der er gået viralt. Men når det er sagt, har vi altid haft politikker, der sikrer, at det, der er sjovt, ikke overskrider grænsen, så det også er skadeligt og farligt«.

Hvor YouTube ikke før udspecificerede, hvad der ifølge dem er ’farligt indhold’, har den Google-ejede virksomhed nu udpenslet, at det er »pranks med en fornemmet fare for fysisk skade«. Det gælder også pranks, hvor nogen bliver narret til at tro, at de er i stor fare – selv om der måske ikke engang er fare på færde.

Derudover er videoer, der kan traumatisere børn for livet, forbudte, lyder det ifølge YouTubes nye nedskrevne regler.

Videotjenesten har dog fjernet nogle videoer for ikke at sige mange. I en rapport fra sidste år fremgik det nemlig, at Google, der ejer YouTube, mellem juli og september 2018 havde fjernet 7.845.400 videoer, der ikke var i tråd med sidens retningslinjer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden