Alex Varga er et navnene til åbningskoncerten i K.B. Hallen 24. januar. Her ses han på Tinderbox sidste år.
Arkivfoto: Per Lange/Ekstra Bladet

Alex Varga er et navnene til åbningskoncerten i K.B. Hallen 24. januar. Her ses han på Tinderbox sidste år.

Kultur

Anmelderne anbefaler: Katinka, Hugo Helmig og Alex Vargas indvier den genopførte K.B. Hallen med en kæmpe åbningskoncert

Den genopførte K.B. Hallen indvies med en kæmpe åbningskoncert i næste uge, hvor du også kan læse en ny bog om, hvorfor forfatteren Martin Andersen Nexø stadig er aktuel, og så er der ellers klassisk koncertaften med indbygget yoga.

Kultur

Kim Skotte om film: The Favourite. Instr. Yorgos Lanthimos. Biografpremiere 24. jan.

Yorgos Lanthimos var frontfigur i den såkaldte ‘New Greek Weird’-bølge, men har siden lavet sine spektakulært aparte film på engelsk. I ’The Favourite’ træder han ind i et mere gennemført engelsk univers med en historisk komedie om tre kvinder på magtens tinde. Spillet af Rachel Weisz, Emma Thompson og Olivia Colman, som her har fået sit helt store gennembrud.

Thomas Michelsen om klassisk: Series of Four. Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Koncertsal 23. jan.

Der står yoga på programmet, når Den Danske Strygekvartet inviterer til årets første aften i deres koncertserie ’Series of Four’. Indrammet af toner af Bach og krydret med musik af Anton Webern og Bent Sørensen kan man opleve akkordeonspilleren Andreas Borregaard levere værket ’Self-Care’ af den irske komponist Jennifer Walshe, hvor yogapositurer, kryptovaluta, lyden af rumstationstoiletter, tvangshandlinger hos dyr og kassettebånd er med til at beskrive vores rodede tilværelse som nutidsmennesker.

Simon Lund om beat: K.B. Hallen. Åbningskoncert 24. jan.

Fire år efter at den gamle K.B. Hallen brændte ned, er den genopførte K.B. Hallen klar til at slå dørene op for offentligheden igen. Og til at lade musikken spille. Selv om hallen på Peter Bangs Vej også har været rammen om store håndbold-, tennis- og boksekampe, har den buede bygning siden 1938 været et københavnertempel for musik. De historiske øjeblikke går fra Louis Armstrong over The Beatles til Public Enemy. Torsdag bliver det en garde af unge danske navne, der skal skrive historie og slå tonen an for en ny tid i K.B. Hallen, når blandt andre Katinka, Hugo Helmig, Alex Vargas og ni andre danske navne spiller til genåbningsfest.


 Hugo Helmig.
Foto: Mogens Flindt

Hugo Helmig.

Sangeren Katinka Bjerregaard. 
Foto: Finn Frandsen

Sangeren Katinka Bjerregaard. 

Jes Stein Pedersen om bøger: Nexø. Af Henrik Yde. Lindhardt og Ringhof. Udkommer 25. jan.

Martin Andersen Nexø knejser med rette som den røde gigant i dansk litteratur. ’Pelle Erobreren’, hans mesterværk, som blev en international succes, står stadig distancen, men han kunne meget mere end det; hans novellekunst, som ikke har fået så megen opmærksomhed, var i top. Henrik Yde, der skrev disputats om det grundtvigske i Nexøs liv, gennemlyser i sin gennemillustrerede biografi både person, forfatterskab og myte. Og så kommer han med et nyt bud på, hvorfor vi skal læse Nexø i dag. Spændende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Peter Michael Hornung om kunst: Mine rejser. Værker fra Jens Olesens samling. Kunstcentret Silkeborg Bad. Til 22. april.

Som tidligere regionaldirektør for reklamegiganten McCann-Erickson Worldwide har Jens Olesen haft mulighed for at rejse over hele kloden. Da han siden sin ungdom har haft en særlig lidenskab for kunst, har han opbygget en af de største internationale samlinger af især kinesisk, cubansk, amerikansk og – naturligvis – dansk samtidskunst. Her er alt – fra Kirkeby, Kehnet Nielsen og Kvium til navne som Zhang Xiaogang, Zeong Fang, Fang Lijung og Xiaotong Shen. For blot at nævne nogle få i dette privatejede ’Louisiana’.

Henrik Palle om TV: Crashing, sæson 3. HBO Nordic. Premiere 21. jan.

Serien om den stræbsomme og evigt håbefulde standupkomiker Pete Holmes, der ved siden af alt muligt andet i livet også må bero sin boligmæssige situation på venner og bekendtes velvilje, hører til de mere upåagtede af disse års tv-serier. Hvilket er synd og skam, fordi den faktisk er fremragende. Og dertil baseret på virkelige hændelser i udpræget grad, selv om de har fået et lag af fiktionens fernis, så det hele passer bedre til at blive fortalt i fjernsynet. Holmes har skrevet serien i samarbejde med Judd Apatow, som er her, der og allevegne these days.

Kim Skotte, Thomas Michelsen, Simon Lund, Jes Stein Pedersen, Peter Michael Hornung og Henrik Palle

Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce