Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

26-årige Jodie Comer spiller den kulørte og hårdtslående rolle som lejemorderen Villanelle. Søndag vandt hun en Bafta for indsatsen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Killing Eve' dominerede ved Bafta Awards - men der var ingen pris til Kim Bodnia

Jodie Comer, der spiller lejemorder og Fiona Shaw, der spiller agentchef, vandt de store priser, mens den danske skuespiller, der agerer russisk gangster i samme serie, blev forbigået.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

’Killing Eve’, en tv-serie i en slags hybrid-genre, man kan kalde comedy noir, var aftenens store vinder under Bafta-prisuddelingen søndag aften i Londons Royal Festival Hall. Her blev årets bedste produktioner i tv-branchen og folkene bag dem hædret.

’Killing Eve’ handler om en russisk lejemorder med kaldenavnet Villanelle, der jagtes af MI5 og samtidig er vildt betaget af agenten Eve, der er i hælene på hende.

Og de to kvinder, der i serien konkurrerer om at tage røven på hinanden, var meget passende begge nomineret til prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Ifølge Politikens anmelder Henrik Palle spiller de da også begge »indædt fermt«, men søndag var det mordersken, dvs. den 26-årige britiske skuespiller Jodie Comer, der trak det længste strå og vandt.

Den kulørte lejemorder-figur er i øvrigt inspireret af Scary Spice fra Spice Girls, forklarede Phoebe Waller-Bridge, der har skrevet seriens manuskript til BBC.

»Hun var vild, hun var udfarende, og hun bekymrende sig ikke om, hvad folk tænkte om hende. Hun var bare virkelig cool«.

HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Sandra Oh (tv.) spiller agenten Eve Polastri, der jager og jages af Vilanelle. I front ses hendes chef, der spilles af Fiona Shaw.

Ingen Bafta til Bodnia

Årets bedste kvindelige birolle gik også til ’Killing Eve’, nærmere bestemt til Fiona Shaw, der har rollen som efterretningstjenestens kolde og kyniske chef. Også den danske skuespiller Kim Bodnia, der optræder som russisk bagmand, Villanelles chef og en slags faderfigur og gør et overraskende comeback i sæson to, var nomineret for sin indsats, men måtte se sig forbigået.

I øvrigt gik prisen for bedste mandlige hovedrolle til Benedict Cumberbatch for hans indsats i dramaserien om Patrick Melrose.

Både den og ’Killing Eve’ kan i Danmark ses via HBO Nordic.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden