0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rasmus Hjortshøj
Foto: Rasmus Hjortshøj

Endnu et ikonbyggeri fra BIG, men det sætter nye høje standarder for bylivet i gadeplan.

Miami er rykket ind på Aarhus havn: Yderst på molen står det bedste nybyggede højhus i lang tid

Det er en sand fornøjelse at opleve det greb om både byliv og de store linjer, som Bjarke Ingels og Jan Gehls tegnestuer i forening har i første etape af Bassin 7 i Aarhus Ø. Her har man formået både at bygge på ejendomsmarkedets præmisser og på bylivets.

FOR ABONNENTER

Indtil videre har der ikke været meget at komme efter i Aarhus Ø, andet end synet af en besynderlig høj stabling af ejendomsværdi i finurlige himmelstræbende beholdere som Isbjerget og Lighthouse. Sidstnævnte er nu gået i gang med sin anden etape, det 142 meter høje boligtårn, der for en periode vil give Aarhus titlen som indehaver af landets højeste hus. Tillykke med det.

Men ud over at afstive selvtilliden og trække yderligere kold vind ned i Aarhus Ø’s forblæste mellemrum gør husene i sig selv ikke noget godt for bylivet. Og det er netop det, som BIG, Gehl Architects og bygherren Kilden & Mortensen har gjort anderledes i byggeriet AARhus.

Kommunen var blevet skræmt af den fatale mangel på byliv i den nye centralt beliggende bydel og udskrev en konkurrence uden lokalplan for udviklingen af Bassin 7. Man ville ikke bare sælge byggeretten til den højestbydende udvikler, men til den, der kunne garantere mest byliv.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden