0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
David Ignaszewski
Foto: David Ignaszewski

Mestermusikeren og gambespilleren Jordi Savall har begået årets bedste klassiske album med de første fem af Beethovens ni symfonier.

Her er årets 20 bedste klassiske album

Geniet fik ikke sin verdensomspændende fødselsdagsfest. Til gengæld kastede årets bedste album nyt og vildt lys over alt fra Beethovens symfonier til ’Für Elise’. Politikens musikanmeldere Thomas Michelsen og Henrik Friis har udvalgt årets 20 bedste klassiske album.

FOR ABONNENTER

En ting er at blive døv. Det var i sig selv så voldsom en prøvelse, at Beethoven i sin tid var ved at tage livet af sig på grund af det. Noget andet er, at verden så lukker ned, når man endelig skal fejres med et drøn, fordi man fylder 250 år.

Ludwig van Beethoven gik glip af den megafest i 2020, der ellers var planlagt for ham, på grund af covid-19. En fest, som blandt andet skulle have fundet sted i Bonn, hvor han blev født, og i Wien, hvor han boede og arbejdede. Fra New York til New Delhi skulle fyrværkeriet være sprunget. Det blev ikke til så meget.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu