Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Niels Hougaard (arkiv)/Jyllands Posten
Foto: Niels Hougaard (arkiv)/Jyllands Posten

Støtte? Debatten om kunststøtten bølger fortsat. Et af de seneste forslag ønsker at lade almindelige læsere sidde i de litterære støtteudvalg, Forskere Peter Duelund (billedet) mener dog ikke, at de vil fjerene kritikken.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skal litterater og læsere fordele kunststøtte?

Ændringsforslag vil lade eksperter og læsere fordele kunststøtte. Forfatternes foreninger er imod.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvordan sikrer man, at litteraturstøtten går til de bedste kunstnere, uden kammerateri, uden vanetænkning, uden smagstyranni?

Spørgsmålet er aktuelt, fordi den radikale kulturminister Uffe Elbæk til februar forhandler med de politiske partier i Folketinget om, hvordan kunststøtten skal skrues sammen i fremtiden.

Og i den rundspørge, Politiken har sendt ud til danske skønlitterære forfattere, vælger mange forfattere at skrive konkrete forslag. Især én ting optager forfatterne – nemlig de udvalg i Statens Kunstfond og Statens Kunstråd på henholdsvis tre og fem personer, der fordeler legatkronerne.

Friske øjne
I dag sidder der fortrinsvis forfattere i udvalgene og deler penge ud til forfattere. Men en idé i forslagene er, at eksperter og andre uden for forfattermiljøet snarere burde gøre det:

»De, der sidder i udvalgene, burde i højere grad komme fra biblioteker og universiteter – og fra udlandet, hvis det er muligt«, skriver en forfatter.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden