0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Astrid Dalum
Foto: Astrid Dalum

Da Dorthe Nors boede i København, vandrede hun rundt på kirkegårde for at finde noget, der mindede om natur og stilhed. I Vedersø og omegn opsøger hun den ægte vare. Hver dag.

Mød Danmarks internationale litterære stjerne: »Jeg er meget utilpasset. Se bare, hvordan jeg lever«

Dorthe Nors bliver aldrig en i flokken. Allerede som barn trådte hun sin egen vej ud på Ørre Hede. I dag veksler hun mellem et liv som international forfatter og et dagligliv ved den jyske vestkyst, hvor ensomheden og stilheden ikke er noget, hun frygter. Det er faktisk derfor, hun er der.

FOR ABONNENTER

Dorthe Nors er over det hele. Hun får jævnligt trykt sine tekster i magasiner, andre kun kan drømme om. Hvordan gør du, spurgte tyske Daniel Kehlmann hende, da hun fik sin anden novelle i magasinet The New Yorker som den første dansker.

Senest har en prisjury sendt hende i finalen om The Man Booker International Prize for romanen ’Spejl, skulder, blink’, men at man bliver præsenteret for en af hendes tekster i lyntoget mod Jylland, er alligevel specielt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere