Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Illustration fra bogen
Foto: Illustration fra bogen
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter til Louis Jensen: Tak Tork, og hils hesten Hest!

Mød norske trolde i fjernøsten, en sagtmodig frisør, en kysseprinsesse og friske gulerødder.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem er det, der kan finde på at fragte en hest og en mand til Moskva med flyttebil for derefter at sende dem med toget til Kina, hvor de skal se en film om norske trolde, som de selv er med i, og bagefter kysse prinsessen?

Ja, rigtigt! Louis Jensen kan man genkende selv med lukkede øjne. Her er sjette bind i den ret bedårende serie om Tork og Hest (og Pia Halse), for tegneren har en stor del af æren for de mange små smil undervejs. Bogen hedder naturligt nok ’Den kinesiske prinsesse’.

Det charmerende og indforståede tonefald bærer (og løfter) den originale (men spinkle) handling.

Louis Jensen taler ’bedstefarsk’ med adskillige snoede sætninger og de karakteristiske regibemærkninger, som denne gang også handler om kvaliteten af gulerødder ovre østpå (de hviderussiske er fine og sprøde), og hvorledes man socialiserer i en kupé med en langfingret tyv og en lavstammet kvinde, der dog senere retter sig ud for at kysse gæsterne og ’fing-fange’ tyven, som viser sig at være en frisør af den blide type. (Hvis han altså er frisør!).

I det hele taget er alle Louis Jensens figurer i denne saga venlige, medfølende og tænksomme. Det hele går op i en højere enhed eller to under den brændende kinesiske sol ved den gule flods bredder.

Og alt det får Pia Halse ned i stedvis poetiske billeder og en flyvsk hest på en togtur gennem Sibirien. Hun kan også være massivt til stede med tunge farver og figurer, når det er nødvendigt. Hendes illustrationer er hele historien værd, fordi hun spiller med og imod og hen over på den mest underfundige måde.

Tak Tork, og hils hesten Hest!

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden