Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Stort interview medkrimidronningen Liza Marklund: »Jeg er totalt ligeglad med, hvad folk vil have. Jeg gør det, jeg vil«

Liza Marklund har vendt krimien ryggen, sagt farvel til det svenske debatliv og krimiheltinden Annika Bengtzon og goddag til perlefiskeren Kiona, der bor på en sydhavsø. »Det her er faktisk den bog, som jeg har haft lettest ved at skrive«, siger hun om eventyrromanen ’Sort perle’.

FOR ABONNENTER

Liza Marklund sætter sig på hug nede i Glyptotekets kælder. Og bliver der. Foran skabet, hvor hun skal hitte ud af kodesystemet og få plads til både sin hvide dunjakke og en stor skuldertaske. Den slanke skikkelse i stramme læderleggings og en ribbet T-shirt sidder ubesværet på flade fødder i stillingen, som var hun indfødt på en ø, hvor stolen ikke er opfundet.

Den 56-årige forfatter har boet i et halvt år på den isolerede sydhavsø Manihiki, hvor man lever af at dyrke perler og fint klarer sig, selv om den sidste båd lagde til for fem måneder siden, og man for længst er udgået for mel, tandpasta og opvaskemiddel. Og når man ser hende sidde dér på hug uden det mindste besvær, er det ikke svært at forestille sig hende sidde i rundkreds med de lokale perledyrkere på stranden under svajende palmer.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden