Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Daniel Aguilar/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Aguilar/Ritzau Scanpix

Leonora Carrington gjorde tidligt oprør mod sin rige, romersk-katolske opvækst - f.eks. blev hun smidt ud af mindst to klosterskoler, inden hendes forældre sendte hende på kostskole i Firenze, da hun var 14. Fem år senere flygtede hun til Paris med den mere end dobbelt så gamle Max Ernst. Her er hun fotograferet i 2000 i sit atelier i hjemmet i Mexico City, hvor hun boede fra 1942.

Surrealismens muse provokerer stadig: Man er jo blot et stykke suppekød, der før eller siden må overgive sig og indgå i det store kredsløb

Velhavende, smuk, kæreste med Max Ernst, surrealismens muse, til tider vanvittig, men selvfølgelig først og fremmest kunstner i egen ret. Leonora Carrington er en af de mange kvinder, som i disse år opdages på ny. For Benedicte Gui de Thurah Huang blev mødet med den britisk-mexicanske kunstner et møde, som begyndte forbeholdent, men endte i overgivelse.

FOR ABONNENTER

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden