0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Håkon Mosvold Larsen/Ritzau Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen/Ritzau Scanpix

Jo Nesbø: »Ondskab er ikke noget i sig selv. Den repræsenterer et fravær. Af barmhjertighed, empati og medmenneskelighed«

Jo Nesbøs nye krimi, ’Kongeriget’, fik en strålende modtagelse. Vi har talt med den populære krimiforfatter, der mener, at hans interesse for moralske gråzoner opstod, efter at han som 15-årig fik at vide, at hans far havde kæmpet for Hitler på Østfronten.

FOR ABONNENTER

Den norske krimiforfatter Jo Nesbø er elsket for sin evne til at skabe iskolde gys hos sine læsere. 45 millioner bøger fulde af mere eller mindre bestialske mord og moralske gråzoner er det blevet til, siden han i en alder af 37 år tog til Australien og skrev sin første krimi, ’Flagermusen’, hvor også hans hårdkogte strisser Harry Hole så dagens lys.

Inden da havde Nesbø, der voksede op i bygden Molde i det vestlige Norge, været fodboldspiller, musiker og børsmægler. Lige nu er han aktuel med spændingsromanen ’Kongeriget’ om de to brødre, storebroren Roy, der er en enspænder, der klarer alle problemer og slår en proper næve, og hans charmerende, udadvendte lillebror, Carl, som er vendt hjem til bygden fra USA med hovedet fuld af vilde planer for, hvordan alle kan blive rige.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere