Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Spiseske. Mange tror, at skeen er til sovs, men det er faktisk Arne Jacobsens bud på en suppeske, som indgår i bestikket AJ. Skeen fås både til højre- og venstrehåndede og er ret god at spise med. PR-foto

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er fem ting, du måske ikke vidste om bestik

Vi bruger konstant knive, gafler og skeer, men vidste du, at gaflen først dukkede op i 1700-tallet, og at den amerikanske måde at holde på bestikket på er ældre end den europæiske?

Design
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Langt op i historien klarede folk sig med bestik af træ. Knivens blad var af metal, men ellers spiste folk med træskeer og til tider gafler. Gaflen er den senest ankomne til spisebordet, for man kunne snildt skovle maden op på en ske – enten med kniven eller med fingrene.

Først i 1700-tallet kom bestikket, som vi kender det, til Danmark og i begyndelsen primært på bordene hos adelen og de mest velstillede. Foregangslandene var Storbritannien og især Frankrig, hvor det handlede om at opføre sig civiliseret og tillægge sig manerer ved bordet, som ikke virkede stødende på andre personer. Så ikke nok med, at det var slut med at sidde og prutte og bøvse under aftensmaden; det blev også ganske uhørt at skovle maden ind, som om man var på sultedødens rand.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden