0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Sebastian de la Cour (tv.) og Ben Clement har ladet sig inspirere af de mange dyremotiver, der i forvejen er rundtomkring i Retten i Aarhus, til at lave de trærelieffer, der skal pryde den del af retten, der skal huse familieret og fogedret. Og så gravede de ned i gamle beretninger om sager, hvor dyr er blevet stillet for en domstol. Blandt andet blev en so i 1386 stillet til ansvar for at spise hovedet af et spædbarn og dømt til hængning.

Dyr kan også havne i retten. Og de har krav på at blive hørt

Da kunstnerduoen benandsebastian fik til opgave at udsmykke Retten i Aarhus’ nye lokaler, begyndte de at dykke ned i retsfilosofiske spørgsmål. Har dyr rettigheder? Har robotter? I flere tilfælde er dyr og robotter blevet stillet for en domstol, fandt de ud af. Derfor danner otte historiske sager nu rammen om deres nye værk ’Tavse parter.’

FOR ABONNENTER


En gris, en hane, en pelset robot – det er blot nogle af de væsner, der netop nu indtager træværkstedet på Statens Værksteder på Christianshavn. De er skåret ud i trærelieffer og ser livagtige ud. Det er lige før, man venter, at hanen galer om lidt, og at robotten sætter i et ryk.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere