Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cannes Film Festival
Foto: Cannes Film Festival

gosling. Ryan Goslings spiller den ordknappe bokseklubejer Julian i Nicolas Winding Refns palmefilm 'Only God Forgives'.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bravoråb og udvandring: Refns Cannes-film deler vandene

'Only God Forgives' er blevet vist for verdenspressen i formiddag i Cannes.

Film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det er en ekstremt voldsom film. Den er radikal«.

Sådan lyder det fra politiken.dk's reporter Anders Hjort efter verdenspremieren i formiddag på Nicolas Winding Refns film 'Only God Forgives', der er med i kapløbet om Guldpalmen i Cannes.

Anders Hjort fortæller, at der blev klappet og råbt begejstrede »bravo«-råb, da filmen var slut.

Ultravoldelig torturscene
Men også, at de voldsomme begivenheder var for meget for nogle af journalisterne i salen.

»Lige der, hvor jeg sad, var der nok ti mennesker, der udvandrede undervejs«, siger Anders Hjort.

Især er der en »ekstremt ubehagelig« torturscene i 'Only God Forgives', der vil få det at vende sig hos mange biografgængere, siger Anders Hjort.

»Det er en utrolig god og flot film, som mindst er på højde med 'Drive' (Refns Cannes-film i 2011, red.). Men den vinder ikke palmen, den er simpelt hen for vild til det«, siger Anders Hjort.

LÆS ARTIKEL

'Only God Forgives' er filmet og produceret i Bangkok og handler om narkosmugleren og thaibokseklubejeren Julian (Ryan Gosling), hvis bror myrdes.

Ordknap film
Bokseklubben er den tilforladelige facade ud ad til, mens familiens hovedvirksomhed handler om narko. Og Julians amerikanske mor (Kristin Scott Thomas) dukker op i Bangkok og kræver, at Julian hævner familien og finder frem til brorens morder.

WINDING REFN

Politiken.dk's udsendte beretter, at hovedrolleindehaver Ryan Gosling har lige så få replikker i Refns nye film som i 'Drive'.

»Der er meget lidt dialog i filmen. Men musikken er fantastisk, og visuelt er den formidabel«, siger Anders Hjort over telefonen fra Cannes få minutter efter, at verdenspremieren er forbi.

Ved middagstid er der internationalt pressemøde med den danske instruktør og de øvrige fra filmholdet, mens Ryan Gosling tilsyneladende ikke er tilstede i år.

TOP TI

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden