0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Brigitte Lin spiller kvinden med den blonde paryk, som betjenten 223 bumper ind i i filmens begyndelse. Hun er narkohandler i Hongkong-kvarteret Chungking.

5 hjerter: Nu kan du opleve skelsættende og teknisk innovativ nyklassiker i nyrestaureret form

Wong Kar-wais ’Chungking Express’ fra 1994 får repremiere i danske biografer i nyrestaureret version. Det er et af filmhistoriens hovedværker, der fylder biografrummet ud, som var den frisklavet til tiden.

FOR ABONNENTER

Billederne er farvestrålende slørede. En mand begiver sig gennem Chungking Mansions, et kæmpe arkadebygningskompleks i Hongkong, der på få kvadratmeter huser tusinder af mennesker, der bevæger sig i labyrintiske passager, som på én gang er udenfor og indenfor.

Ho Chi Moo, politimand med id-nummeret 223, går med sin fange i håndjern gennem det menneskehav, der er dagligdagen. Fangen stikker af, og en billedsløret forfølgelse følger. Politimand 223 råber »stop«, men fangen stopper ikke. Det gør filmen derimod, billedet fryser, da han på sin hastige vej gennem labyrinten bumper ind i en kvinde med blond paryk, solbriller og en jakke som taget ud af amerikansk film noir fra 1940’erne eller fransk nybølgekommentering på film noir fra 1960’erne.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu