Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
I Rom malede Lorenz Frølich den unge Elisabeth Jerichau Bauman. Frølich har fanget hendes karakteriske årvågne blik, som fastholder øjenkontakten.  Maleriet er fra 1848 og i privateje.
Foto: © Bruun Rasmussen Kunstauktioner

I Rom malede Lorenz Frølich den unge Elisabeth Jerichau Bauman. Frølich har fanget hendes karakteriske årvågne blik, som fastholder øjenkontakten. Maleriet er fra 1848 og i privateje.

Ny forskning: Kvindelig maler blev hånet i Danmark, men fik en forrygende karriere ved det britiske hof

To forskere har fundet »en skattekiste« på Det Kongelige Bibliotek i form af en brevveksling mellem kunstnerparret Elisabeth Jerichau Baumann og Jens Adolf Jerichau. Hun blev mødt med hård modstand af sine mandlige kolleger i det københavnske kunstmiljø, men brevene fortæller, at hun havde en storslået karriere i Victoriatidens London og solgte til Buckingham Palace.

FOR ABONNENTER

I1800-tallet rejste en kvinde 13 gange fra København til London. Sejlturen var ofte med høj bølgegang, og i brevene hjem til Danmark berettede om hun om »Regn, Thordenskrald og Lynild«.

Opret en profil, og få fri adgang til Politiken under valgkampen

Alle skal have mulighed for at træffe et oplyst valg, så derfor giver vi fri adgang til alle under hele valgkampen.

Opret profil

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce