Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
© Bruun Rasmussen Kunstauktioner
Foto: © Bruun Rasmussen Kunstauktioner

I Rom malede Lorenz Frølich den unge Elisabeth Jerichau Bauman. Frølich har fanget hendes karakteriske årvågne blik, som fastholder øjenkontakten. Maleriet er fra 1848 og i privateje.

Ny forskning: Kvindelig maler blev hånet i Danmark, men fik en forrygende karriere ved det britiske hof

To forskere har fundet »en skattekiste« på Det Kongelige Bibliotek i form af en brevveksling mellem kunstnerparret Elisabeth Jerichau Baumann og Jens Adolf Jerichau. Hun blev mødt med hård modstand af sine mandlige kolleger i det københavnske kunstmiljø, men brevene fortæller, at hun havde en storslået karriere i Victoriatidens London og solgte til Buckingham Palace.

FOR ABONNENTER

I1800-tallet rejste en kvinde 13 gange fra København til London. Sejlturen var ofte med høj bølgegang, og i brevene hjem til Danmark berettede om hun om »Regn, Thordenskrald og Lynild«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden