Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Sotheby’s
Pr-foto: Sotheby’s

Claude Monets 'Le Palais Ducal' er et oliemaleri fra 1908.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du har en måned til at skaffe 280 millioner kroner: Sjældent Monet-maleri er på auktion for første gang i hundrede år

Den franske impressionists malerier fra Venedig er i særlig høj kurs på kunstmarkedet.

Kunst
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dengang Monet ankom til Venedig i Italien, skal han have udbrudt, at byen simpelt hen er for smuk til at blive malet.

Det var en oktoberdag i 1908. Da den 68-årige impressionist forlod byen i januar, tre måneder senere, var det dog lykkedes ham at frembringe omkring fyrre malerier, hvoraf mange i dag befinder sig i museumssamlinger.

Det er derfor sjældent, at menigmand kan række hånden op og byde på et af Monets malerier fra den synkende by, men nu sker det. Hans ’Le Palais Ducal’ (1908) kommer på auktion hos Sotheby’s i London i februar.

Ønsker man sig maleriet af Dogepaladset, som vi kalder den historiske bygning ved Markuspladsen, er det dog en god idé at have rundt regnet mellem 190 og 280 millioner kroner på lommen, for det er, hvad vurderingen lyder på.

I knap hundred år har maleriet befundet sig hos den tyske tekstilfabrikant Erich Goeritz’ efterkommere. Han købte maleriet i 1925 til sin samling af betydelig impressionistisk kunst. Mens familien siden skænkede andre malerier fra samlingen til fremtrædende museer, beholdt de ’Dogepaladset’.

Vil maleriet nå den højeste vurdering, vil det samtidig slå rekorden, som blev sat for fire år siden, da Monets maleri ’Canal Grande’ (1908) blev solgt for 23, 7 millioner pund (omkring 195 millioner kroner). Lige nu gør auktionshuset alt for at tale maleriet op i samme liga ved at kalde det »tryllebindende« og »blandt de bedste«, som Monet malede under sit første og eneste Venedig-ophold.

Dogepaladset er i dag et velbesøgt museum.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden