Sendetid. DR bekræfter i en pressemeddelelse, at man rykker TV Avisen en halv time frem.
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Sendetid. DR bekræfter i en pressemeddelelse, at man rykker TV Avisen en halv time frem.

Medier

DR bekræfter: TV-Avisen rykkes til 21.30

Nyhedsområdet hos Danmarks Radio får tilført flere ressourcer.

Medier

Efter sommer bliver TV-Avisen på DR vist kl 21:30 i stedet for kl. 21.

Det bekræfter DR nu i en pressemeddelelse, efter flere danske medier i går kunne berette, at DR ville skifte sendetidspunktet.

Det sker som følge af, at man vil »sikre DR 1's gennemslagskraft, stoppe sivningen af seere og sørge for, at danskerne opfatter nyhedsudsendelserne som de bedste«, skriver DR i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ

Yderligere ventes det, at DR på et senere tidspunkt vil præsentere nye planer for blandt andet breaking news og live-dækningen i mediehuset.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at nyhedsområdet i DR tilføres flere ressourcer.

Flere ressourcer til udlandsdækning

Disse ressourcer skal blandt andet bruges på »udlandsdækning med større tilstedeværelse i verden, grundigere journalistisk dækning af samfundsøkonomi, privatforbrug og sundhed og større fokus på det moderne liv i vores nyhedsudsendelser«, udtaler DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup ifølge pressemeddelelsen.

Den 22. marts vil DR tage hul på et nyt initiativ, som bliver et magasin kaldet 'Bag Borgen'. Her vil journalisterne Ask Rostrup og Kim Bildsøe Lassen analysere politiske initiativer og analysere indholdet i dem.

SKRIV

En del af den nye profil skal også være, at man vil bidrage med mere debatskabende journalistik, som for eksempel programmerne 'Kontant' og 'Restaurant bag tremmer'.

Ifølge Gallups TV Meter, der måler seertal, er TV Avisens 21-udsendelse landets mest sete nyhedsudsendelse blandt danskere over 12 år.

Den nærmeste konkurrent, foruden TV 2's regionalprogrammer, er TV 2 Nyhederne klokken 19.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce