0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
PR-materiale fra ADV China
Foto: PR-materiale fra ADV China

Winston Sterzel (tv.) og Matthew Tye (th.). I dag driver de to youtubere produktionsselskabet 'ADV', der startede som en fælles Youtube-kanal – et talkshow på motorcykler.

»De ville ødelægge os psykisk«: Den vilde historie om to vestlige YouTube-stjerner, der forelskede sig i Kina, så deres venner blive anholdt og til sidst måtte stikke af

Først blev de hyldet for at vise Kina frem. Da videoerne blev kritiske, blev de lagt for had, men nægtede at give op. Men så kastede Kinas ultranationalistiske internethær sig over deres koner og familie, og det blev for meget for Winston Sterzel og Matthew Tye.

FOR ABONNENTER

»De fandt ud af alt, hvad de kunne, om min kone ved hjælp af internettet. Så anklagede de hende for at være spion og en trussel mod den nationale sikkerhed. Og for at hun elskede udlændinge som mig mere, end hun elskede Kina«.

Ordene stammer fra 38-årige Winston Sterzel. Han er en af to hovedpersoner i en historie, der er lige så selvmodsigende, som den ender dybt alvorligt for to familier, der må pakke alle deres ting sammen og flytte fra det land, de indtil da kaldte hjem.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement