0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Jeg er ikke overrasket«: TV 2 Fyn har store problemer med sexisme

En ekstern undersøgelse viser, at TV 2 Fyn har omfattende problemer med sexisme og krænkende adfærd.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Louise Koustrup
Foto: Louise Koustrup

En ny undersøgelser viser høj grad af sexisme på TV 2 Fyn.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En lang række danske mediearbejdspladser har de seneste uger igangsat undersøgelser, der skal afdække, hvor store problemer medierne har med sexisme.

Nu er resultaterne af TV 2 Fyns eksterne undersøgelse klar, og den viser omfattende problemer med sexisme på arbejdspladsen.

I undersøgelsen svarer 40 procent af medarbejderne, at de har oplevet krænkende adfærd.

80 procent af de adspurgte, der har oplevet krænkende adfærd, svarer, at krænkeren har været en kollega, og 22 procent er blevet krænket af en leder. 10 procent af krænkelserne kommer fra kilder, og andre 10 procent kommer fra øvrige, eksempelvis seere og borgere, skriver Journalisten.

Næsten hver tiende medarbejder har svaret ja til, at de har oplevet berøringer, der fik dem til at føle sig utilpasse i arbejdstiden.

Siden 2017 har det været forbudt at komme med bemærkninger om kvinders påklædning på tv-stationen. Alligevel viser undersøgelsen, der er blevet besvaret af 80 procent af TV 2 Fyns ansatte, at man ikke er kommet problemet til livs.

Skrupforkert kultur

Ifølge TV 2 Fyn, der selv har fremlagt undersøgelsens resultater, har 19 procent af de ansatte fået uønskede bemærkninger om deres udseende eller krop, 18 procent har oplevet at blive behandlet anderledes på grund af deres køn, og 17 procent har oplevet stødende sexistiske bemærkninger.

Direktøren på TV 2 Fyn, Esben Seerup har udtalt, at de også på TV 2 Fyn, ligesom på så mange andre medier, har en »skrupforkert kultur«. Men omfanget overrasker ham ikke.

»Med det arbejde, vi har lavet den sidste måned, hvor vi er dykket ned i det her, er jeg ikke overrasket. Jeg havde håbet, at vi ikke havde det hos os, men jeg er ikke overrasket«, siger han til TV 2 Fyn.

Tillidsrepræsentant på TV 2 Fyn Signe Rye Petersen bekræfter, at det både er mænd og kvinder, der har oplevet grænseoverskridende oplevelser.

Efter resultaterne af undersøgelsen er der ifølge Esben Seerup behov for afklaring af grænser samt en tydeliggørelse af sanktioner ved krænkelser.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts