0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Peer Pedersen
Foto: Peer Pedersen

Til Dansk Grammy skulle Gangway ikke kun på scenen for at optræde. I 1993 høstede de fire priser og blev kåret til årets danske band.

Dansk indiepops uheldige helte: »Det var lidt som et godstog, hvor bremserne ikke virkede«

Gangway er tilbage på scenen med to koncerter i Koncerthuset i denne weekend. Bandet storhittede i 1980’erne med sangen ’My Girl And Me’, og den røde løber var rullet ud for en karriere i udlandet, men bandet vidste ikke, hvad de gik ind til. Her genfortæller bandet og musikbranchen historien fra Gangways tilblivelse til opløsningen i 1998.

FOR ABONNENTER

Henrik Balling, sangskriver og guitarist: »Allan kom i 1980 hjem til mig i København med lp’en ’More Specials’ af The Specials. Den havde han lige købt. Han satte den på pladeafspilleren, og han sang ikke bare rent, men kunne huske teksten og melodien i de fleste omkvæd. Jeg kendte ham ellers som en, der spillede meget fodbold og havde fået kampe for BK Frems 1. divisionshold«.

Allan Jensen, forsanger og bassist: »Jeg var vel 19 år, og Henrik var 20 år, da vi mødte hinanden. Henrik arbejdede med at samle og presse pap i en maskine i stormagasinet Illum. Lige før ham havde jeg haft det samme job. Da jeg vandrede rundt i stormagasinet, gik jeg ned i kælderen og gav ham en opmuntring. »Nyd det, men bliv nu ikke hængende for længe«, sagde jeg, og så gik vi op i cafeteriaet og drak kaffe«.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce