Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Putin under pressemødet, hvor han gjorde opmærksom på, at den populære rapmusik i Rusland i præsidentens øjne børn kontrolleres mere.
Foto: Alexei Nikolsky/AP

Putin under pressemødet, hvor han gjorde opmærksom på, at den populære rapmusik i Rusland i præsidentens øjne børn kontrolleres mere.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Rap er vejen mod en nations degeneration«: Putin vil have den russiske regering til kontrollere landets rapmusik

Rap kan ikke helt stoppes, siger den russiske præsident, men der er god grund til at holde genren under kontrol, mener han.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er med sproget, som det er med kroppen, mener den russiske præsident, Vladimir Putin, ifølge BBC.

Kroppen har mange forskellige funktioner, hjørner, tapper og sprækker. Men det er ikke dem allesammen, man viser frem i offentligheden.

På samme måde er det heller ikke for smart at fremvise alt for frækt eller provokerende sprog i kunsten, siger præsidenten under et møde med sit udvalg for kunst og kultur ifølge BBC.

På det seneste har der været flere sager i Rusland, hvor rapkoncerter er blevet aflyst, og rappere er blevet tilbageholdt.

Eksempelvis blev den populære musiker Husky sendt 12 dage i fængsel, efter at han havde holdt en spontan koncert på taget af en bil uden for det spillested i Krasnodar, hvor han egentlig skulle have spillet. Koncerten på selve spillestedet var kort før start blevet aflyst af myndighederne på grund af ekstremisme, lyder det fra BBC.

Husky rapper blandt andet om socialt armod i Rusland.

Under sit møde med kunst- og kulturudvalget gjorde Putin opmærksom på, at det er umuligt at stoppe rapmusik, men at det er myndighedernes opgave at »styre den i en særlig retning«.

Den russiske præsident mener, at rapmusik bygger på de tre søjler »sex, stoffer og protest«, og han er især bange for, at det med stofferne har en negativ indvirkning på landets ungdom.

»Det er vejen mod en nations degeneration«, siger han.

Husky er ikke den eneste russiske musiker, der oplever, at staten blander sig i kunsten. Medlemmer af aktivistgruppen Pussy Riot er flere gange blevet fængslet, og den elektroniske musikgruppe Ic3peak får kontinuerligt standset deres koncerter. De omtaler deres show som »politisk satire«, men det er åbenbart ikke alle, der synes, at det er lige sjovt.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden