Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Magnet. De nye betalingstoiletter findes kun på Camping Øst. Der er planer om at udvidde til West næste år, hvis ordningen bliver en succes. Og det tyder alt på. Foto: Birgitte Kjær
Foto: Birgitte Kjær

Magnet. De nye betalingstoiletter findes kun på Camping Øst. Der er planer om at udvidde til West næste år, hvis ordningen bliver en succes. Og det tyder alt på. Foto: Birgitte Kjær

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt på Roskilde: Betal en femmer for rent toilet

Festivalgængerne er vilde med at gå på luksuslokum.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mere end 6.000 festivalgængere har indtil videre smidt en femmer på disken for at få lov at besørge på et præsentabelt toilet.

Og da Ibyen.dk besøger festivalens mest velplejede toiletområde, er der nærmest fuldt hus.

»Det er et forsøg fra festivalens side, og det er rigtigt populært«, fortæller Jan Clausen fra Tip Top Kloakservice, som er hyret ind til at levere toiletløsningen og nu sidder og tager imod kontanter fra festivalgæster, der under sig selv en hygienisk toiletoplevelse.

Inden for det indhegnede område er der et tykt lag træflis på jorden, så ingen får smat under skoene, der er rindende vand, sæbedispensere, føntørrere og spejle.

Der er konstant fem-seks frivillige på vagt til at sørge for, at de 48 toiletter med vandskyl er rene og pæne.

»De er rigtigt lækre«, lyder det fra en bruger, der haster forbi.

LÆS ARTIKEL

En ø af luksus

Ud fra de mange spørgeskemaer, som toiletgængerne har udfyldt, er der generelt stor tilfredshed med ordningen. Kun savner nogle varmt vand i hanerne, så man får en rigtig ren fornemmelse efter håndvask.

Tre unge kvinder klædt i pink fra top til tå smider kontanter på disken.

»Vi bruger kun det her hver anden eller tredje gang, for man går jo på toilettet 20 gange i døgnet, men de andre toiletter var virkelig ikke gode lige nu«, forklarer Amanda Hastrup.

»Det her er fantastisk. Det er en lille ø af luksus. Her er sæbe og intet mudder«, supplerer veninden Malene Kristensen.

Det her er fantastisk. Det er en lille ø af luksus

Ulla Hansen børster tænder. Hun synes også godt om områdets høje standard, men mener, at det er for dårligt, at det skal koste noget at få adgang.

»De her toiletter burde være over det hele. Jeg gik kun herind, fordi toiletterne ved siden af var helt overfyldte. Som i bjerge af papir, der stak op af kummerne«.

LÆS ARTIKEL

Jens Clausen, der er festivalens VVS-anvarlige, fortæller, at hvis toiletforsøget viser sig at være en succes, er der planer om at udvide.

»Så åbner vi også en afdeling på Camping Vest«.

Men er det ikke lidt en falliterklæring, at man ikke kan holde de almindelige festivaltoiletter lige ved siden af i orden, så folk skal smide penge, hvis de vil på et rent toilet?

»Vi har fået forespørgsler om sådan en ordning her, og så ville vi afprøve det. Og man kan sige, at i dag får man intet gratis. Man betaler også for bad og for at få opladet sin mobil. Og hvis de her toiletter bliver populære, kan det være at prisen bliver sat ned, så det om nogle år måske kun koster to kroner«, lyder det fra Jens Clausen.

Da Ibyen.dk forlader området, er køen foran betalingslugen mangedoblet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden