Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Populære. DropBuckets kan holde til at blive brugt, tømt, foldet sammen og båret tilbage og så brugt igen.
Foto: Tuala Hjarnøe

Populære. DropBuckets kan holde til at blive brugt, tømt, foldet sammen og båret tilbage og så brugt igen.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stolte opfindere: Festivalgæster stjæler vores skraldespande

DTU-studerende har testet deres bud på fremtidens festival-renovation.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DropBucket hedder den.

Den er en skraldespand, og den er egentlig beregnet til en dag på Distortion, hvor man efter brug kan smide den ud med indhold og det hele.

Men DropBuckets opfindere har ved at få konstrueret 400 styk til Roskilde Festival høstet en masse nye erfaringer.

Blandt andet at gæsterne snarere end at smide hele spanden ud genbruger dem igen og igen.

Rarere end klam pose Faktisk har der været så stor en begejstring for DropBucket, at festivalgæsterne har stjålet dem fra hinanden.

»Det er meget rarere at have en spand stående end en klam pose, som man til sidst ikke gider bruge, fordi de bliver så ulækre«, fortæller en af opfinderne, Marie Stampe Berggreen.

DropBucket er udviklet af tre bachelorstuderende på studieretningen Design og Innovation: Marie Stampe Berggreen, Heida Nolsøe og Andreas Nørballe, som 21. juni modtog en af de ti vinderpriser i innovationskonkurrencen Venture Cup.

Onsdag begyndte de studerende at dele deres skraldespand ud på Roskilde Festival. Og allerede efter 20 minutter havde de udleveret 60 styk.

Bliver stjålet i stor stil
DropBucket kan stå af sig selv og man behøver derfor hverken stativ eller tape. Og så er de vandafvisende.

Materialet er af pap i sidste fase, og som altså ikke kan genbruges mere og skulle have været smidt ud af alligevel.

WWWLæs mere om DropBucket her (eksternt link)

Desuden er den foldbar, hvilket minimerer transportomkostninger, men som en bivirkning – har de studerende opdaget – også gør dem nemmere at stjæle. Mange af gæsterne har været forbi og spørge efter en ny, fordi den første er blevet stjålet

»De stjæler lidt fra hinanden. Folk vil virkelig gerne have dem. Det gør det nemmere at holde rent i lejrene«, siger Marie Stampe Berggreen, som velvidende, at det selvfølgelig er ærgerligt at miste noget, man holder af, samtidig er ret stolt.

»Det er positivt for os, at folk er så interesserede, at de gider stjæle dem. Det er vi meget stolte af«, siger Marie Stampe Berggreen.

Skal rettes lidt til

Hun er overrasket over, at papspanden som egentlig er tænkt til at være brug og smid væk, bliver genbrugt igen og igen. Nogen kommer poser i og genbruger på den måde. Men den kan også holde til at blive brugt, tømt, foldet sammen og båret tilbage og så brugt igen.

»Vi har været meget overraskede over, at de er så holdbare. De kan selvfølgelig ikke holde til at blive sparket til, men de har ellers holdt til al slags vejr og vind i fem dage, siger Marie Stampe Berggreen.

LÆS OGSÅ

Hvorvidt DropBucket nogensinde bliver en permanent mulighed på Roskilde eller bare kommer tilbage i endnu et forsøg er uvist. Men under alle omstændigheder skal der rettes lidt på prototypen, fortæller opfinderen.

Blandt andet falder affaldet ud fra toppen under transport. Først når man er lidt tættere på en helt færdig prototype, vil der blive regnet på, hvad det vil koste at sætte den i produktion.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden