Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Roskilde-flirt. Sexologen kalder Roskilde Festivalen for en »ventil«. »Det er skidesundt! Det er det sundeste, vores ellers så ordentlige unge kan opleve. At få lov at være det møgbeskidte dyr man er, danse i en tissesky og rulle sandkorn af pikhovedet. Og så rokker vi med underlivet til musikken og drikker og ryger hæmningerne væk og bliver liderlige og tør snaske et blowjob i os bag et skur«, siger Jakob Olrik.
Foto: JANUS ENGEL

Roskilde-flirt. Sexologen kalder Roskilde Festivalen for en »ventil«. »Det er skidesundt! Det er det sundeste, vores ellers så ordentlige unge kan opleve. At få lov at være det møgbeskidte dyr man er, danse i en tissesky og rulle sandkorn af pikhovedet. Og så rokker vi med underlivet til musikken og drikker og ryger hæmningerne væk og bliver liderlige og tør snaske et blowjob i os bag et skur«, siger Jakob Olrik.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dating på Roskilde: »Man går bare hen til en mand og siger: 'Hej, må jeg kysse dig'«

På Roskilde Festival bliver Tinder og chat valgt fra til fordel for spontane kys. »Skidesundt« siger sexolog.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Roskilde Festivalen har udover musikken også altid handlet om mødet mellem mennesker. Om beruselse og begær, flirt og sex. Men de senere år har mødet mellem mennesker ændret sig fundamentalt, efter at rigtig mange flirter nu starter over nettet.

På årets festival har gæsterne snotten nede i smartphonen mere end nogensinde før. Overalt er der opladningsstationer, mange har købt solcelledrevne opladere, eller man kan leje en oplader to go gennem firmaet Volt, der kører rundt på pladsen med små vogne.

En ny app, CrowdSearch, gør desuden gæsterne i stand til at spore deres venner, bekendte og flirter på en slags virtuelt kort over festivalen. Evigt forsvundet er de tider, hvor man blev væk fra hinanden. Måske derfor er der på årets festival netop blevet sat ny rekord i brugen af data, og teleselskabet 3 forventer at slå det samlede dataforbrug for alle tidligere festivaler i år.

LÆS OGSÅ

Men hvad laver festivalgæsterne med mobilen i hånden hele tiden, når de i stedet kunne høre musik, møde nye mennesker og måske endda finde en at kysse på ude i virkeligheden? Sidder de mon og swiper flirter på dating-app’en Tinder eller chatter?

Det er meget nemmere at komme i kontakt med folk her, fordi alting er så afslappet. Man går bare hen til en mand og siger: »Hej, må jeg kysse dig«. Og det må man næsten altid.

»Jeg kan huske, at Tinder var stort på Roskilde Festival sidste år. At der var mange fyre, der havde profilbilleder hernedefra og skrev, hvor i campingområdet de boede. Men jeg har slet ikke brugt det i år. Jeg har faktisk slået mit mobildata helt fra og er slet ikke online«, siger Christina Staugaard, 25 år, single, statskundskabsstuderende og Tinder-træt.

»Ikke kommet herned for at score«

Hun bor i campingområdet C mod vest, hvor man godt kan man se, at de fleste gæster efterhånden har været her en lille uge. Der er skrald overalt, kroppene er tunge af druk og sol.

Der sidder en ung mand i en trillebør og læser morgenavis. Solen bruner hans hud, en småkold dåseøl i hånden og solbriller på. Normalt scenarie for campingområdet på Roskilde Festival, hvor gæsterne hygger om deres tømmermænd og hinanden.

Trillebørs-manden, Johan Czochara, 30 år og kok, har dog kun været her en enkelt dag. Til gengæld har han været på dating-app’en Tinder on and off i halvandet år.

»Nu er jeg ikke kommet herned for at score, så jeg har slet ikke tænkt på Tinder, mens jeg har været her. Tinder er en frygtelig tidsrøver, og jeg er faktisk rimelig god til at møde mennesker uden. Jeg synes ikke så meget om den der virtuelle verden, hvor man sidder med telefonen hele tiden. Så jeg tror ikke, jeg kommer til at bruge netdating, mens jeg er her«, siger han.

Et par stier derfra sidder en flok veninder, der skal op i 2. g efter sommerferien. Her er to veninder uenige om, hvorvidt dating-hjælpemidler hører til på Roskilde Festival.

»Jeg skal faktisk mødes med en fra Tinder i aften. Jeg vil ikke kalde det en date, men mere en dejlig Roskilde-flirt. Sådan en skal man have. Men for mig er det nemmere at komme i kontakt med mænd gennem Tinder. Måske også mere trygt, at man kan sidde og kigge på folk og vælge ud«, siger Ida Reinholtz på 16 år.

Hendes veninde Frederikke Hyldgaard på 17 år er ikke enig:

»Jeg er også på Tinder derhjemme og synes, det er fedt, men jeg kunne ikke finde på at bruge det her. Jeg synes faktisk, det ville være lidt sørgeligt. Der er jo mænd så langt øjet rækker«, siger hun.

»Jo, men det er stadig mindre akavet end at skulle score live. Og så kan man møde folk, man ellers ikke ville møde i hverdagen derhjemme. Jeg har også løjet mig to år ældre på min profil. Det giver helt klart bedre matches«, synes Ida Reinholtz.

Frederikke Hyldgaard mener, at flirter på Roskilde Festival er i en anden genre end dem derhjemme.

»Det er meget nemmere at komme i kontakt med folk her, fordi alting er så afslappet. Man går bare hen til en mand og siger: »Hej, må jeg kysse dig«. Og det må man næsten altid. Derhjemme ville jeg blive ked af det, hvis jeg knaldede med en, der ikke ringede tilbage. Her er det sådan lidt mere ligegyldigt, om man ser folk igen«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Vi tør være møgbeskidte dyr

Sexolog og Tinderbruger Jakob Olrik er glad for at høre, at der for en stund bliver snuset mere til hinanden live end via en telefon.

»Roskilde Festival handler om ånd. Musikken er selvfølgelig samlingspunktet, men det handler i høj grad om at få lov at være et frit menneske og lade oxitocinen flyde frit i kroppen. At vi for et øjeblik ikke kigger på hinanden med mindreværd og statussymboler, men bare er mennesker fyldt med kærlighed, der vil kramme«.

LÆS OGSÅ

Sexologen kalder Roskilde Festivalen for en »ventil«. Et sted hvor vi kan glemme vores regneark, eksaminer, orden og renlighed.

»Det er skidesundt! Det er det sundeste, vores ellers så ordentlige unge kan opleve. At få lov at være det møgbeskidte dyr man er, danse i en tissesky og rulle sandkorn af pikhovedet. Og så rokker vi med underlivet til musikken og drikker og ryger hæmningerne væk og bliver liderlige og tør snaske et blowjob i os bag et skur«, siger Jakob Olrik.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden