Når trangen melder sig efter masser af drikkevarer, kan det være svært at vente i kø. Derfor vælger mange at tisse i hegnet, og igen i år er der ifølge politiet i hvert fald én mand, der har set sit snit til at belure tissende festivalkvinder.
Foto: Lærke Posselt

Når trangen melder sig efter masser af drikkevarer, kan det være svært at vente i kø. Derfor vælger mange at tisse i hegnet, og igen i år er der ifølge politiet i hvert fald én mand, der har set sit snit til at belure tissende festivalkvinder.

Roskilde Festival

Så er den gal igen: Festivalgæst anholdt for at belure tissende kvinder på Roskilde

Politiet har anholdt en person, der har været optaget af kvinder, som tissede i hegnet.

Roskilde Festival

Kig dig over skulderen. Igen i år er der risiko for at blive luret på, fotograferet eller filmet, hvis man som kvinde lyner op, sætter sig på hug og giver los på Roskilde Festival. Det, der kan være nødvendigt efter litervis af fadøl kombineret med toiletkøer, bliver af nogle set som en gylden mulighed for at glo på kvinder i en afklædt tilstand og sårbar position.

Midt- og Vestsjællands Politi melder fredag morgen om, at de igen i år har anholdt en festivalgæst for at belure tissende kvinder. Det drejer sig om en 43-årig italiener, der stirrede intenst på tissende kvinder i området ved Apollo-scenen omkring kl. 17.30.

»Vedkommende er nu sigtet for blufærdighedskrænkelse«, siger Martin Bjerregaard fra Midt og Vestsjællands Politi.

Cirka samtidig torsdag aften observerede politiet en mand, der udviste stor interesse for tissende kvinder. Den 51-årige russiske festivalgæst havde dog ikke optagelser på sine digitale medier, da politiet tog fat i ham, så han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for at have 'nedstirret' de tissende kvinder. Russeren fik efter beslutning af festivalen klippet sit armbånd.

Til salg på hjemmeside

Da fænomenet med at filme tissende kvinder først dukkede op på festivalen for år tilbage, troede de fleste, at det var en syg engangsforteelse, men det viste sig at have større omfang og endda være organiseret med salg på porno-hjemmesider.

I 2014 blev en 52-årig mand sigtet og idømt en bøde for at filme tissende kvinder på Roskilde Festival. Og i 2017 blev en 49-årig sigtet for at have filmet mere end 60 kvinder ved at installerede et kamera i sin øldåse, som var lavet sådan at der kunne være væske øverst, så han kunne lade som om, at han drak af den, mens han reelt filmede. Han fik 30 dages fængsel som straf. Siden er det afsløret, at der har været hjemmesider, som har tjent penge på at sælge mere end 140 klip af tissende danske kvinder.

BT skrev 4. juni i år om, hvordan man på en amerikansk hjemmeside kan købe sig til optagelser af piger og kvinder, der tisser under gadefesten Distortion, Roskilde Festival, Karneval i Aalborg og 1 maj-arrangementet i Fælledparken. Der er 276 film, der varer op til en halv time, og de sælges for mellem mellem fire og 29 dollar.

Rettelse: Det fremgik tidligere af artiklen, at den sigtede italiener havde filmet de tissende gæster. Politiet har dog udelukkende sigtet ham for at belure dem.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce