0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vinen smagte pludselig underligt, og så fik hun blackout: Flere nye anmeldelser om voldtægter og overgreb på Roskilde

Politiet har nu en bunke med fire sager om mulige voldtægter og seksuelle overgreb på kvinder på årets festival, som skal efterforskes.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

På Roskilde kan festivalgæster, der er kommet til skade eller har brug for en læge, få hjælp af samaritterne. Men mistænker man, at et seksuelt overgreb har fundet sted, så er det vigtigt, at man henvender sig til politiet og bliver grundigt undersøgt på eksempelvis Rigshospitalets Center for Seksuelle Overgreb hurtigst muligt.

Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Roskilde Festival
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I løbet af et døgn har tre kvinder fortalt politiet, at de er blevet voldtaget eller muligvis har været udsat for et seksuelt overgreb på Roskilde Festival.

Det fremgår af den seneste døgnrapport fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den seneste episode registrerede myndighederne, da en 18-årig kvinde fra Roskilde klokken halv fire i nat henvendte sig til nogle betjente, der patruljerede på festivalpladsen.

Kvinden fortalte, at hun for ikke lang tid siden var blevet voldtaget af en mand, der havde tilbudt hende at sove i hans telt.

De to havde ifølge kvinden flirtet i løbet af aftenen. Og hun havde sagt ja til at overnatte i fyrens telt. Men da han i løbet af natten var begyndt at gøre tilnærmelser og lægge op til sex, sagde hun klart og tydeligt nej, forklarede hun betjentene. En afvisning, manden ikke havde respekteret, hvilket ifølge kvinden endte i et »fuldbyrdet samleje mod hendes vilje«, som der står i politiets døgnrapport.

Politiet arbejder nu på at identificere manden i teltet. Og kvinden skal undersøges på Rigshospitalet og afhøres grundigt, så de nærmere omstændigheder kan klarlægges.

Mistænker stoffer i vinen

Omstændighederne omkring en anden mulig voldtægtsepisode, som formodentlig fandt sted i løbet af natten mellem mandag og tirsdag, er sværere at udrede.

Det skyldes, at den 23-årige kvinde, som har anmeldt den, ikke kan huske, hvad der konkret er sket.

Alt, hvad hun husker, er, at hun tirsdag morgen vågnede uden tøj på.

Hvad der i løbet af natten er foregået, har hun ingen erindring om. Hun mistænker, at der måske er nogen, der har hældt stoffer i hendes vinglas aftenen forinden. Eventuelt da hun stillede det fra sig på et tidspunkt, hvor hun skulle tisse, på vej fra et sted til et andet.

At hun syntes, at vinen nu pludselig smagte besynderligt, da hun drak af den igen, bestyrker kun hendes mistanke.

For det kan hun huske.

Men herefter fik hun blackout.

Og det samme var faktisk tilfældet med den kvinde, der også i løbet af i går tog fat i myndighederne og fortalte om et muligt seksuelt overgreb.

Kvinden, som også er 23 år gammel, vågnede natten mellem mandag og tirsdag i sit telt med smerter i underlivet. I løbet af tirsdagen var hun begyndt at spekulere på, om det kunne skyldes et overgreb, for hun kunne intet huske fra tidsrummet mellem tirsdag klokken 23 og klokken 1.30 om natten.

Politiet opfordrede kvinden til at blive undersøgt på Center for Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet.

Det ønskede hun dog ikke.

Hun ønskede heller ikke at anmelde sagen. Men politiet har registreret episoden som en såkaldt sædelighedsforbrydelse.

Det bliver den fjerde i bunken fra årets festival.

Mandag fik politiet nemlig en henvendelse fra Center for Voldtægtsofre, som oplyste, at en 20-årig kvinde fra Aarhus har henvendt sig og fortalt, at hun mistænker, at hun er blevet udsat for et overgreb.

Kvinden var omkring midnat blevet dårlig, og en mand i område G havde tilbudt hende hjælp og vist hende ned til sit telt.

I teltet blev han hurtigt nærgående, og alt, kvinden derefter kan huske, er, at hun afviste ham, men snart så ikke var vågen længere.

Næste morgen vågnede hun med trusserne trukket ned, og et par nye og fremmede mænd var nu også i teltet.

Også de mænd arbejder Midt- og Vestsjællands Politi nu på at identificere.

Læs mere:

Annonce

Læs mere