0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dommer i DM i debat 2019: »I et par år, efter Alternativet bragede igennem, opstod der en slags berøringsangst for at blotlægge konflikten«

Semifinalen og finalen i DM i debat afholdes fredag og lørdag på Politikens scene under Folkemødet. Vi har talt med de tre dommere om, hvordan man bliver en god debattør, og om, hvorvidt debat overhovedet bør gøres til en konkurrence.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

De indledende runder i DM i debat er allerede afholdt. Semifinalen og finalen kan opleves på Politikens scene på Rosengården i Allinge under Folkemødet, henholdsvis fredag klokken 16.30 og lørdag klokken 15.00.

Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Live
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er både garvede ungdomspolitikere og mindre trænede debattører i semifinalen i år. Hvem har den største fordel?

»Ungdomspolitikerne har selvfølgelig en stor fordel i den rutine, de allerede har fra f.eks. skolevalgsdebatter. De er bredt orienteret og har et stort bagkatalog af viden og holdninger, der vil komme dem til gode, når de skal debattere mange forskellige emner, som de ikke kender på forhånd. De utrænede har til gengæld en friskhed og autenticitet, som kan være forfriskende i en politisk debat. De er underdogs, der kan overraske med nye vinkler og skæve personligheder, vi ikke er vant til at se i politik«.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter