0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kaffeskolen: Her er filterkaffen, som ingen skal skamme sig over at servere

Marie Holm lærer dig, hvordan du brygger smagfuld krystalklar filterkaffe – helt uden grums i bunden.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claus Nørregaard
Tegning: Claus Nørregaard
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi har desværre kun filterkaffe«, siger min mødeaftale forlegent, som om jeg lige har taget ham i at lyve sig noget højere på Tinder, end hans faktiske statur kan bære. For nu er han, og firmaet åbenbart, blevet afsløret i ikke at være så smart, som hjemmesiden lovede … Situationen oplever jeg ofte, når jeg spørger efter en kop kaffe – både privat og ude. Der svares skamfuldt, undskyldende: »Jooo, men det er bare filter …«. Som om det er dårligt.

Lad mig lige slå én ting fast: Filterkaffe er ikke en inferiør kaffetype! Filterkaffe er måske det mest fantastiske i hele kaffeverdenen. De bønner, man brygger filterkaffen på, kan til gengæld være elendige. Men det er sådan set ikke filterkaffens skyld. Jeg har sagt det før: Kaffen bliver aldrig bedre end de bønner, den er brygget på. Brug til enhver tid dine penge på friskristet kaffe fra et dygtigt risteri frem for at smide dem efter dyrt udstyr. Røvsyg, mørkristet fabrikskaffe fra supermarkedet er stadigvæk røvsyg, selv om du selv har kværnet den på en lækker kværn og brygget den på en smuk japansk håndbrygger.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.