0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nomas bistroudgave smager for tamt

108’s forsøg på at forvandle Nomas fermenterede gourmet til bistromad ender som halvkedeligt kompromis.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tamt. 108 har ikke skruet helt op for smagsforstærkerne. Til gengæld er maden pyntet i en grad, at det bliver for meget.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Som det er blevet obligatorisk for de dyre gourmetrestauranter, har Noma åbnet en bistroudgave af sig selv for at invitere den voksende skare af yngre og mindre bemidlede foodies indenfor til forløsning af de stadig mere kræsne forventninger.

108 åbnede for en kort periode som pop up-restaurant i Nomas lokaler, mens René Redzepi og co. var på visit i Sydney, men nu har den fået fast adresse i Strandgade, hvor den hurtigt er blevet et tilløbsstykke.

Udgangspunktet er det samme som hos Noma. Sæsonens råvarer fra udvalgte leverandører, der går op i, at det lokale terroir kan smages i kød, grøntsager, bær og urter, som samles ind i løbet af året og fermenteres i stor stil, så man kan forvente den fantastiske iboende smag, som gæringen fremkalder i den danske flora.

Priserne er dog ikke helt på niveau med den reducerede SU, så det kan blive svært for de yngste at følge tjenerens anbefaling om at bestille fire retter, som hurtigt løber op i mere end 500 kroner. Det lyder måske ikke af meget, men når glasprisen på deres naturvine er forholdsvis høj, også i forhold til kvalitet, ryger regningen let op over 1.600 kroner for to personer. Og det kan den samlede oplevelse ikke bære.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter