Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kreation. Det er retter som denne den kommende Noma-restaurant 108 vil byde på.
Foto: PR

Kreation. Det er retter som denne den kommende Noma-restaurant 108 vil byde på.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Noma afslører navn på folkelig restaurant

Kommende restaurant skal hedde 108 og åbner som pop up-sted allerede i januar.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var en stor nyhed i restaurantverdenen, da Nomas René Redzepi i november afslørede, at den verdensberømte restaurant i foråret vil åbne en folkelig aflægger.

Nu er restaurantnavnet, holdet bag maden og tjenerstaben samt ideerne i køkkenet blevet afsløret i en pressemeddelelse.

Restauranten kommer til at hedde 108, fordi restauranten ligger på Strandgade 108 på Christianshavn.

Køkkenchef bliver den tidligere souschef på Noma, Relæ og køkkenchef på 1. th. Kristian Baumann, der flankeres af Thomas Østergaard Bagge og Jacob Møller som generel manager og restaurantchef.

108 åbner i det sene forår, men allerede om et par måneder kan interesserede smage på restaurantens mad idet Kristian Baumann og hans folk rykker ind i Nomas lokaler, mens René Redzepi og hans mandskab er i Australien for dér at køre en kortvarig down under-version af Noma.

»Vi har brugt de sidste seks måneder på at forberede det her projekt. Vi har fundet på retter, fundet de landmænd vi skal samarbejde med og vi har saltet, konserveret og syltet alle de delikate bær, planter og blomster, som naturen byder på«, lyder det i pressemeddelelsen.

Pop-up-udgaven af 108 vil være at finde på Noma fra den 20. januar og 13 uger frem, hvor der vil være åbent fra onsdag til lørdag.

Når 108 'officielt' åbner til foråret, vil Kristian Baumann stå for et køkken, der både er for de travle børnefamilier, der skal have et hurtigt måltid en hverdagsaften samt dem, der i weekenden vil kaste sig over en længere menu.

Menuen vil byde på retter som skiver af blæksprutte, baconbouillon og saltede blommer til 110 kroner (forret), karamelliseret mælkeskind med braiseret kalvetunge og brøndkarse til 175 kroner (hovedret) og myseostkage af hasselnødder med myseost og syltede sager til 75 kroner (dessert)

108 er det første skridt i en række nye tiltag fra Noma-familien.

I efteråret afslørede René Redzepi, at Noma lukker ved udgangen af 2016 for at genopstå i nye lokaler og med nyt koncept i 2017. Foruden '108' er det muligt, at der måske vil åbne endnu en folkelig restaurant i de gamle Noma-lokaler i Strandgade 93. Det vil betyde, at Noma-chefen i alt kommer til at stå med tre restauranter.

I et interview med Politiken i november afslørede kokken dog, at han ikke kommer til at bruge meget tid på de nye restauranter, men hovedsageligt vil koncentrere sig om, at moderrestauranten også i fremtiden vil blive betragtet som en af verdens bedste af sin slags.

»Det er det, jeg brænder mest for. Og med det nye Noma vi skal åbne i 2017, kommer jeg til at lægge rigtig meget energi der«, lød det fra René Redzepi.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Sune Højrup Bencke eller Mad, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden