0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fermenteret fårekød og søpindsvin: Færøsk toprestaurant indtager København

Restaurant Koks holder i de næste ni uger til i en pop-up restaurant i Havnegade.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Claes Bech-Poulsen
Foto: Claes Bech-Poulsen
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er ikke kun Noma, der rejser ud i verden for at vise, hvad de kan. I går åbnede den færøske restaurant Koks en midlertidig restaurant København, hvor man indtil slutapril kan få en autentisk bid af det færøske køkken tilsat topgastronomi.

Siden åbningen for snart fem år siden i Thorshavn har restauranten nemlig gjort sig bemærket ved at vise en helt ny side af det nordiske køkken og bruge særlige råvarer, der kun findes på Færøerne. For eksempel suppe lavet på ræstkød, det vil sige fårekød, der er fermenteret i to til tre måneder og herefter kogt, mallemukker (fulgeart) og friskfanget søpindsvin, og som en del af restaurantbesøget i København får man også en tur i ’hjall’ – en særlig træhytte, der på Færøerne bliver brugt til at fermentere kød i. Men i stedet for at kigge på de Færøske klippekanter, har man udsigt til Københavns Havn.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere