Det er ikke kun Noma, der rejser ud i verden for at vise, hvad de kan. I går åbnede den færøske restaurant Koks en midlertidig restaurant København, hvor man indtil slutapril kan få en autentisk bid af det færøske køkken tilsat topgastronomi.
Siden åbningen for snart fem år siden i Thorshavn har restauranten nemlig gjort sig bemærket ved at vise en helt ny side af det nordiske køkken og bruge særlige råvarer, der kun findes på Færøerne. For eksempel suppe lavet på ræstkød, det vil sige fårekød, der er fermenteret i to til tre måneder og herefter kogt, mallemukker (fulgeart) og friskfanget søpindsvin, og som en del af restaurantbesøget i København får man også en tur i ’hjall’ – en særlig træhytte, der på Færøerne bliver brugt til at fermentere kød i. Men i stedet for at kigge på de Færøske klippekanter, har man udsigt til Københavns Havn.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind