0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu skal der kryb og kravl på middagsbordet

Flere butikker er begyndt at sælge larver og melorme, og Danmarks første insektfarme er ved at blive etableret.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nina Askov husker tydeligt, første gang hun skulle sætte tænderne i en orangemyre. Det vakte modstand og ubehag i hende. Alligevel blev hun overrasket. »Det smagte jo godt. Lige så snart jeg havde en myre i munden, var al min frygt overvundet. Den smagte som en syrlig dråbe appelsinolie«, siger hun.

46-årige Nina Askov køber og spiser insekter. Og hun skriver om det på bloggen Buglady.dk, hvor hun deler opskrifter og artikler om de små dyr. Det kan være melorme eller græshopper, som ifølge bloggeren smager lidt af nødder og rejer. Der er flere årsager til, at hun for halvandet år siden begyndte at spise kryb og kravl.

»Jeg er gammel kok og har altid syntes, at det var spændende at eksperimentere med nye ting i køkkenet. Der er også smagen og de klimavenlige fordele. Og så er de rige på protein, det sunde fedt og vitaminer«, siger Nina Askov.

Anders Rye Skjold Jensen
Foto: Anders Rye Skjold Jensen