Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Pr-foto, Mikkeller
Foto: Pr-foto, Mikkeller

Nudelsuppe. Den japanske ramen er en af tidens hotteste madtrends.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mikkeller åbner endnu en ramen-bar i København og udvider med nyt bryggeri i USA

Efter Ramen to Biirus succes udvider Mikkeller og Bento med endnu en filial, denne gang på Vesterbro. Og i samme omgang fordobler Mikkeller ølproduktionen med et nyt bryggeri i San Diego.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det går rigtig stærkt for den danske brygger Mikkel Borg Bjergsø, der står bag det succesfulde øl-imperium Mikkeller.

Den tidligere gymnasielærer og nu autodidakte brygger gjorde sit indtog på den københavnske ramen-scene tilbage i november 2015, hvor Mikkeller i selskab med restauranten Bento åbnede nudelrestauranten Ramen to Biiru i Griffenfeldsgade på Nørrebro. Nu udvider dette dansk-japanske partnerskab med endnu en restaurant, denne gang i Madsvinets gamle lokaler på Enghavevej, og dermed har Mikkeller nu fingrene i intet mindre end 18 restauranter, ølbarer og såkaldte bottle shops rundt omkring i verden.

»Vi skal ikke lave en kopi«

Det er kun godt og vel fire måneder siden, at Mikkeller og Bento åbnede Ramen to Biiro på Nørrebro. Og der gik ikke længe, før lovprisningerne strømmede ind.

»Du får byens bedste ramen hos Mikkeller«, skrev Politikens Sandra Brovall i sin anmeldelse af den lille ramen-ya, og tilsyneladende har succesen været så stor, at Mikkeller og Bento nu kan udvide med endnu en filial.

LÆS ANMELDELSE

Den nye restaurant åbner inden for den næste måneds tid på Enghavevej, blot et par meter fra Enghaveparken. Lokalerne rummede tidligere restauranten og Vesterbro-darlingen Madsvinet, der efter fire år på adressen besluttede sig for at sælge lokalerne for at begive sig ud på nye kulinariske eventyr. Her øjnede Mikkel Borg Bjergsø en chance.

»Vi har hele tiden tænkt, at det ville være fedt med en ramen-bar på Vesterbro, da det jo er Mikkellers eget lokalområde, og så fandt vi lokalerne på Enghavevej, som er perfekt til formålet«, fortæller Borg Bjergsø i en pressemeddelelse.

Hvis alt går efter planen, kan vi inden for et års tid ende med at producere fem millioner liter øl årligt på verdensplan. Så ender vi faktisk med at blive Danmarks femte største bryggeri

Lokalerne er endnu større end i Griffenfeldsgade, og planen er derfor at udvide menuen med endnu flere øl i hanerne og småretter som gyoza og takoyaki. Derudover kan man selvfølgelig stadig bestille ramen, som den japanske chefkok Takuro Otani fortsat vil tilberede efter de japanske forskrifter, mens hans souschef Takao Togonaka overtager den daglige drift i Griffenfeldsgade.

Om den nye restaurant fortæller Mikkel Borg Bjergsø:

»Det er meget vigtigt for os, at kvaliteten af vores ramen, og det autentiske japanske udtryk, som vi har bestræbt os på at efterleve, bevares. Vi skal ikke lave en kopi, men en lige så god restaurant med sin helt egen atmosfære«. Til Politiken Mad fortæller Borg Bjergsø desuden, at den gode og autentiske stemning gerne skal kunne holde på gæsterne til endnu længere ud på aftenen:

»Indretningen bliver i samme stil som på Nørrebro med vending machines og billetautomater, men fordi vi har mere plads i de nye lokaler, vil vi gerne gøre stemningen mere bar-agtig. Som en ølbar, hvor man også kan spise. Der kommer også til at blive opsat nogle gamle japanske spillemaskiner, og vi udvider både antallet af fadølshaner, ølkortet og vil desuden også servere sake«.

»Der er ikke rigtig så mange andre gode barer i den ende af Enghavevej, så vi vil gerne lave et sted, hvor folk kan hænge ud og drikke god øl til sent ud på aftenen«, fortsætter Borg Bjergsø.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Med Ramen to Biiru Vesterbro kommer der altså inden for kort tid endnu en ramen-restaurant til København, og både lokale og turister får altså rig mulighed for at smage den traditionelle japanske nudelsuppe, der på blot få år er blevet en af de hotteste madtrends i nyere tid.

Inden for få måneder er der åbnet hele fire forskellige ramen-restauranter i København, men Mikkel Borg Bjergsø er ikke bekymret for, om markedet i vores lille hovedstad er ved at blive mættet: »Så længe at alle stederne i København laver kvalitetsramen, så synes vi bare det er fedt, at flere lærer det at kende«.

Åbner nyt bryggeri i USA

Det er dog ikke kun i Danmark, at Mikkeller ekspanderer.

Den danske mikrobryggeri har for kort tid siden overtaget et større bryggeri i San Diego, Californien, og kan dermed fordoble den årlige ølproduktion med mere end to millioner liter. Tidligere er størstedelen af Mikkellers øl blevet brygget hos de Proef Brouwerij i Belgien og i Norge, men da ølmarkedet i USA bliver større og større, giver det nu mening at åbne et bryggeri i eget navn på den amerikanske vestkyst.

Produktionen startede langsomt omkring nytår, og Mikkel Borg Bjergsø fortæller til Politiken, at han de sidste par måneder har arbejdet på opskrifter, der er tilpasset de nye tanke:

»Det er et helt nyt anlæg, som man lige skal lære at kende. Så jeg har sendt opskrifter frem og tilbage over Atlanten. Nu har vi produceret en masse øl til åbningsfesten 16. april, og hvis alt går efter planen, kan vi inden for et års tid ende med at producere fem millioner liter øl årligt på verdensplan. Så ender vi faktisk med at blive Danmarks femte største bryggeri. Det er ret vildt«, griner han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Bryggeriet i San Diego tilhørte tidligere et af verdens bedste mikrobryggerier, Alesmith. De skulle udvide produktionen yderligere, og tilbød derfor salget af de gamle lokaler til deres danske fagfæller, fordi de mente, at Mikkel Borg Bjergsø ville kunne »bidrage med noget nyt og spændende til ølscenen i Californien«.

Investeringen er den hidtil største i mikrobryggeriets levetid, og med købet af Alesmiths tidligere bryggeri er målet, at der skal ekspanderes på det amerikanske marked. »Vi kan brygge på lige vilkår med amerikanske bryggerier. Vores øl kan være friskere og vi sparer på fragtomkostninger«, forklarer Mikkel Borg Bjergsø, der nu altså kaster sig ud i et vaskeægte amerikansk eventyr.

I samme lokaler som det nye bruggeri vil der derudover blive åbnet endnu en Mikkeller-ølbar og et såkaldt tasting room med 19 forskellige haner. Bryggeriet åbner 16. april, hvor hele det danske Mikkeller-mandskab vil være til stede for at deltage i fejringen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden