0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Lav Camilla Plums ossobuco stifatho-style

Det handler om at udnytte skankens evne til mørhed og smag i lidt andre forklædninger. Her en græsk drapering, der ender i en meget skøn krydret ret a la stifatho.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Anne-Li Engström
Foto: Anne-Li Engström
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 8-10 personer

Ingredienser

3 kg kalve/okse skanke i skiver eller hele lammeskanke

7,5 dl tomatpassata, ikke pure, men mosede tomater

4 spsk. sherryeddike

1 dl olivenolie

7,5 dl mørkt øl

1,5 kg løg, i kvarter

10 enebær, let knuste

to tørrede chili uden kerner

1 helt hvidløg, pillet

3 spsk. palmesukker eller muscovadosukker

tynd, gul skal af en halv citron

et stykke cassiakanel på ca. 4x5 cm

en stor kvist rosmarin

1 spsk. hel spidskommen

1 spsk. hel, sort peber

2,5-3 spsk. groft salt

1 dl korender (små rosiner)

Sådan gør du

  1. Brun løgene i olivenolien i en tung gryde. Steg langsomt, men grundigt, til de er let karamelliserede, tag dem op. Brun så kødet hele vejen rundt og tag det op. Tilsæt alle krydderier og steg, til det dufter helt vidunderligt. Kom eddiken i og brænd den væk igen, til der kun er lidt sirup tilbage i bunden af gryden.
  2. Kom kød, løg, tomater, sukker og øl i gryden og vand, til det dækker kødet.
  3. Kog under låg, meget sagte, til kødet er helt, helt mørt, minimum to en halv time, måske meget længere.
  4. Tag kødet op af saucen, kog saucen ind samen med korenderne, smag til med salt, sukker, og måske eddike og bland det med kødet igen.
  5. Retten kan sagtens laves dagen før, den skal spises, og varmes. Hvis man laver retten i ovnen, i en gryde med tæt låg, skal den stå på 200 grader.