Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Sprød kål, saftig kylling og fed, sød og salt peanutsauce udgør em perfekt snacktrio.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den perfekte fredagssnack: Skift de tomme kalorier ud med et sundt alternativ

Fredag aften må gerne være ’snacky’ og ’greasy’, men du kan gøre det uden at sundheden ryger helt i grøften. Her har jeg erstattet chips og dip med kål, kylling og peanutsauce.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg elsker at snacke, når det bliver fredag aften. Faktisk kan jeg allerbedst lide at småspise en hel aften og drikke vin til. Her er et bud på en anderledes, men virkelig velsmagende fredagssnack. Så kan du også få brugt det glaskål du måske har liggende i bunden af grøntsagsskuffen og ikke aner, hvad du skal gøre med.

Opskriften her er til fire personer. Du kan sagtens undlade kyllingen, og i stedet servere ekstra grøntsager til.

Ingredienser

2 kyllingebryster

4-5 små bok choy, alternativt små spidskål

1 glaskål, alternativt gulerødder, peberfrugter eller hvad du ellers har af grønt

koriander

evt. lime

Marinade

1 lime

1 fed hvidløg

1 spsk chilisauce

3 spsk olie

Peanutsauce

1 dl grov peanutbutter

1 dl kokosmælk

1 spsk fish sauce

1 lime, saften heraf

1 spsk sød chilisauce

havsalt

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i strimler i en størrelse, så de kan trækkes på et spyd.
  2. Rør ingredienserne til marinaden sammen og kom den i en pose sammen med kyllingestrimlerne. Lad dem marinere en times tid eller så lang tid du har.
  3. Gå bok choy efter for jord og bræk hvert blad af stokken.
  4. Skræl glaskålen og skær den i stave. Anret begge slags kål på et fad.
  5. Rør alle ingredienserne til peanutsaucen sammen og kom saucen i en skål.
  6. Tag kyllingestrimlerne op af marinaden og træk dem på spyd.
  7. Grill eller steg kyllingen, til den er færdig.
  8. Server kyllingen sammen med den udskårne kål. Drys med hakket koriander, og dyp kål og kylling i peanutsaucen. Server lime til og drik en asiatisk øl eller et køligt glas hvidvin. Så er fredagshyggen hjemme.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden