Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Perfekt. Kok Pernille Skjødt står bag den her ultimative opskrift på rabarbertrifli.
Foto: Mette Mølbak (arkiv)

Perfekt. Kok Pernille Skjødt står bag den her ultimative opskrift på rabarbertrifli.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den ultimative rabarbertrifli

De røde rabarber skyder op af jorden, og skal selvfølgelig bruges i en trifli. Her er madredaktør Mette Mølbaks yndlingsopskrift.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Har du ikke en god opskrift på rabartrifli?, spurgte min chef mig for nylig. Og jo det har jeg. Eller rettere - det har kok Pernille Skjødt, der står bag den her opskrift.

Lige siden den blev bragt i Politiken tilbage i 2007, har jeg trofast lavet den mindst en gang om året. Den er fra en tid, hvor Politiken ikke var helt så digital som i dag, så jeg har gravet den ud af arkiverne. Grunden til at jeg kan huske årstallet er, at jeg var på barsel med mit første barn dengang, og den her opskrift minder mig om mit første forår som nybagt mor. Siden er det blevet et ritaual for mig at lave den hvert år, når rabarberne kommer.

Opskrift Pernille Skjødt:

6 personer

Rabarberkompot:

600 g rabarber

350 g sukker

1 vaniljestang

1½ dl vand

Cremen:

2 æggeblommer

3 spsk. rørsukker

lidt vanilje

4 spsk. græsk yoghurt

2 dl piskefløde

12-14 let knuste makroner

Kompot: Rabarberne snittes i små stykker. Kog 400 g af rabarberne sammen med sukker, en flækket vaniljestang og lidt vand.

Gem eventuelt halvdelen af vaniljekornene til cremen senere.

Kog rabarberkompotten ved jævn varme i cirka 20 minutter, til det bliver tæt og tykt i konsistensen.

De sidste 200 g fintsnittede rabarber kommes i kompotten, 1 minut før kompotten

er færdig. Årsagen hertil er, at det er dejligt med lidt bid fra sprøde rabarber sammen med kogte rabarber.

Såfremt du hellere vil have en jævn konsistens, koger du blot alle rabarberne ved

første omgang. Kompotten afkøles.

Cremen: Æggeblommerne piskes til æggesnaps sammen rørsukkeret og

vaniljekorn. Æggemassen røres med græsk yoghurt. Fløden piskes til skum og vendes heri.

Opskriften her er med færdiglavede, købte makroner.

Hvis du har tid og lyst til at bage makroner, er det naturligvis en mulighed. Nybagte makroner tilsat lidt citron og appelsinskal smager forrygende.

I en skål eller portionsglas lægges skiftevis rabarberkompot, knuste makroner og cremen.

Gentages 2-3 gange afhængigt af skålens højde. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne 1-2 timer eller længere, hvis du kan vente.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

    Du lytter til Politiken

    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
    14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

    Henter…

    Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

  • Du lytter til Politiken

    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
    13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

    Henter…

    I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

  • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden