Perfekt. Kok Pernille Skjødt står bag den her ultimative opskrift på rabarbertrifli.
Foto: Mette Mølbak (arkiv)

Perfekt. Kok Pernille Skjødt står bag den her ultimative opskrift på rabarbertrifli.

Mad

Den ultimative rabarbertrifli

De røde rabarber skyder op af jorden, og skal selvfølgelig bruges i en trifli. Her er madredaktør Mette Mølbaks yndlingsopskrift.

Mad

Har du ikke en god opskrift på rabartrifli?, spurgte min chef mig for nylig. Og jo det har jeg. Eller rettere - det har kok Pernille Skjødt, der står bag den her opskrift.

Lige siden den blev bragt i Politiken tilbage i 2007, har jeg trofast lavet den mindst en gang om året. Den er fra en tid, hvor Politiken ikke var helt så digital som i dag, så jeg har gravet den ud af arkiverne. Grunden til at jeg kan huske årstallet er, at jeg var på barsel med mit første barn dengang, og den her opskrift minder mig om mit første forår som nybagt mor. Siden er det blevet et ritaual for mig at lave den hvert år, når rabarberne kommer.

Opskrift Pernille Skjødt:

6 personer

Rabarberkompot:

600 g rabarber

350 g sukker

1 vaniljestang

1½ dl vand

Cremen:

2 æggeblommer

3 spsk. rørsukker

lidt vanilje

4 spsk. græsk yoghurt

2 dl piskefløde

12-14 let knuste makroner

Kompot: Rabarberne snittes i små stykker. Kog 400 g af rabarberne sammen med sukker, en flækket vaniljestang og lidt vand.

Gem eventuelt halvdelen af vaniljekornene til cremen senere.

Kog rabarberkompotten ved jævn varme i cirka 20 minutter, til det bliver tæt og tykt i konsistensen.

De sidste 200 g fintsnittede rabarber kommes i kompotten, 1 minut før kompotten

er færdig. Årsagen hertil er, at det er dejligt med lidt bid fra sprøde rabarber sammen med kogte rabarber.

Såfremt du hellere vil have en jævn konsistens, koger du blot alle rabarberne ved

første omgang. Kompotten afkøles.

Cremen: Æggeblommerne piskes til æggesnaps sammen rørsukkeret og

vaniljekorn. Æggemassen røres med græsk yoghurt. Fløden piskes til skum og vendes heri.

Opskriften her er med færdiglavede, købte makroner.

Hvis du har tid og lyst til at bage makroner, er det naturligvis en mulighed. Nybagte makroner tilsat lidt citron og appelsinskal smager forrygende.

I en skål eller portionsglas lægges skiftevis rabarberkompot, knuste makroner og cremen.

Gentages 2-3 gange afhængigt af skålens højde. Triflien sættes i køleskabet og trækker gerne 1-2 timer eller længere, hvis du kan vente.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce