0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Lav lækker mad med din skvalderkål

Der er godt nyt til mange haveejere, der forgæves kæmper mod ukrudtsplanten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Lækker. Skvalderkål er mere end bare ukrudt. Det er egentlig en urt, der smager himmelsk sammensat med de rigtige ingredienser.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det, som i årevis har været ukrudt, er blevet hotteste hotte vilde urter. Hvis du har adgang til en have, er der stor sandsynlighed for, at du har fri adgang til en af dem: skvalderkål.

En ukrudtsart, du sikkert har set som en megaplage, som du har bandet og svedt over, måske ligefrem hadet. Men nu er det slut. De irriterende kålplanter, som egentlig er en urt, kan og skal fortæres.

Det mente munkene, som i middelalderen kom til Danmark med planterne, i hvert fald. Og det mener førende nynordiske ’ukrudtseksperter’ som kultursociolog Søren Espersen og forfatter til kogebogen ’Naturens spisekammer’ Anette Eckmann.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce

Forsiden