0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nemt, sundt og grønt: Claus Meyers græskarsalat med grønkål, mandariner og ingefær-sesam-dressing

Bagte rodfrugter og græskar smager fantastisk i salatskålen blandet med råt grønt og gode dressinger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Line Thit Klein
Pr-foto: Line Thit Klein

Spis den enkle salat med bagt og råmarineret hokkaidogræskar samt bagte græskarkerner til frokost eller som tilbehør til vildt eller lam.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dressingen er det afgørende bag en god salat. Det er det der binder det hele sammen og giver fedt og syre til det grønne. Her får du en smagsoplevelse udover det sædvanlige med en dressing med et asiatisk tilsnit, som du med fordel kan lave en stor portion af. Den er vanedannede lækker.

4 personer, som let frokost eller tilbehør

Salat:

1 hokkaidogræskar
75 g græskarkerner
3 håndfulde grønkål
4 mandariner

Dressing:

100 g sesamfrø
1 tsk. honning
1 dl vindruekerneolie
1/2 dl mandarinsaft
1 tsk. sennep
1/2 fed hvidløg
2 spsk. citronsaft
3 cm frisk ingefær
havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skyl græskarret grundigt – du behøver ikke skrælle det. Flæk det med en stor kniv, og skrab kerner og den trevlede indmad ud med en spiseske. Skær den ene halvdel i både, og vend dem med ganske lidt olie og et drys salt.
  2. Kom græskarbådene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 180 grader i 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne i kanten.
  3. Skær den anden halvdel i meget tynde skiver på et mandolinjern, og læg skiverne i koldt vand.
  4. Vend græskarkernerne med lidt olie og salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og rist dem gyldne i ovnen ved 150 grader i 20-25 minutter.
  5. Pluk grønkålen i små buketter, og læg dem i koldt vand i 20-25 minutter, til de er godt sprøde. Slyng kålen tør i en salatslynge eller et viskestykke – og gør det samme med de tyndt skårne græskarstrimler.
  6. Skræl mandarinerne, og pluk dem i fileter – skær dem i halve, hvis de er meget store.
  7. Dressing: Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter kraftigt og tager lidt farve, og kom dem i en høj blender sammen med honning, vindruekerneolie, mandarinsaft, sennep, hvidløg, citronsaft og fintrevet ingefær. Blend til en glat og ensartet dressing, og smag til med salt og peber.
  8. Vend bagt og rå græskar sammen med kål, mandariner, dressing og græskarkerner. Smag til med salt og peber og evt. mere honning og citronsaft, og server salaten.