Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Der er både tigerrejer, krabber og svinekød i forårsrullerne. Anh Lê kan lide at blande fisk og kød, for det giver meget umami og en fantastisk smag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

LêLês opskrift: Sprødstegte forårsruller, chá giò

Det er godt at spise mange urter til forårsruller, så kan man bedre fordøje den friturestegte mad. Balancen bliver bedre, når den fede mad tilsættes mere grønt. Hvis du ikke har fiskeurt, som har en mild fiskesmag, kan du bruge mynte, citronmelisse eller koriander.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Forårsruller

  • 100 g øresvampe, tørrede
  • 50 g glasnudler
  • 100 g tigerrejer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 35 g forårsløg
  • 1 gulerod
  • 50 g bønnespirer
  • 200 g hakket svinekød
  • 100 g krabbekød
  • 1 æg
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1/2 tsk. sort peber
  • 1 pakke rispapir, stykker a 16 cm
  • neutral olie til stegning

Fiskedipsauce

  • 4 dl vand
  • 1 dl lys eddike
  • 10 spsk. rørsukker
  • 2 dl fiskesauce
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød bird eye-chili
  • 1/2 stor rød chili
  • saft af 1 lime
  • saft af 1 mandarin/klementin

Tilbehør

  • 200 g blandet grøn salat, f.eks. salatblade, blomsterkarse, friséesalat, brøndkarse
  • 20 g rød syre
  • 60 g mynte
  • 20 g fiskeurt

Sådan gør du:

  1. Forårsruller: Udblød øresvampene i vand i ca. 15 minutter, og dup dem tørre. Udblød glasnudlerne i vand i 15 minutter, og klip dem i stykker af 3 cm.
  2. Pil rejerne, og hak dem fint.
  3. Skyl grøntsagerne, og pil løg og hvidløg. Hak begge løg, forårsløg og øresvampe fint. Skær guleroden i fine strimler.
  4. Bland alle grøntsagerne, kød, krabbekød, rejer, glasnudler og æg i en skål. Ælt det igennem, til du har en ensartet fars. Krydr med fiskesauce og peber.
  5. Fyld en skål med koldt vand. Læg et rent viskestykke på bordet. Tag tre stykker rispapir, og dyp dem i vandet, læg dem herefter ved siden af hinanden på viskestykket, til de bliver bløde.
  6. Læg en spiseskefuld fyld på hvert papir, og fordel det, til det er en lang pølse. Rul rullen en omgang, fold højre og venstre side ind til midten, hvor de mødes, og rul færdig. Gør på den måde alle forårsruller klar.
  7. Fiskedipsauce: Kog vand, eddike og sukker op, og lad det køle af. Tilsæt fiskesaucen.
  8. Pil og hak hvidløg og begge slags chili fint. Bland hvidløg, chili, limesaft og mandarinsaft i, og lad saucen hvile i cirka 10 minutter før servering.
  9. Tilbehør: Skyl salat og urter, og anret dem på en stor tallerken med fiskedipsauce i 4 små skåle. Lad det stå klar på bordet.
  10. Varm fedtstoffet op i en dyb pande, til det syder. Steg rullerne i den varme olie, til de er gyldne, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  11. Anret på et stort fad, og server straks, mens de er varme. Ved bordet tager man lidt grøn salat med forskellige urter og ruller det om rullen. Dyp i saucen og spis.

Tip: Øresvampen kaldes også judasøre og kan købes tørret i specialforretninger og på nettet. De grønne salater og urter giver en frisk, krydret smag til det dybstegte, og samtidig undgår man at få fedtede fingre.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden