0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Det dufter rigtig lækkert, når man steger de kanel- og stjerneanismarinerede vagtler, og jo længere tid de ligger i marinaden, jo mere kommer smagen ind i kødet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vagtler i kanel, chim cut

Vagtler er populære i Vietnam. De bliver grillet på gaden, og så køber man dem og spiser dem som en snack på vejen hjem. Spis dem med en salat til forret – f.eks. en tomatsalat med løg og sød basilikum – eller server dem som en hovedret med ris og nudler.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

4 vagtler

4 stjerneanis

2 kanelstænger

2,5 spsk. fiskesauce

2 spsk. honning

10 g stødt kanel

1 tsk. peber

1 tsk. chiliflager

1 tsk. paprika

2 dl koldt vand

2 dl hoisinsauce med jordnøddesmør, se tip

Sådan gør du:

  1. Knus anisstjerner og kanelstænger groft i en morter. Bland det med fiskesauce, honning, stødt kanel, peber, chiliflager, paprika og koldt vand.
  2. Rens vagtlerne, og klip dem på rygsiden fra ende til hals, så det kun er brystet, der holder de to sider sammen. På den måde kommer marinaden mere ind i kødet, og det går hurtigere at grille dem.
  3. Lad vagtlerne ligger i marinaden i køleskab natten over.
  4. Tænd grillen, og grill dem ca. 8-10 minutter på hver side afhængig af størrelse. Fold rygsiden sammen, og lad dem ligge på ryggen, så mavesiden vender opad.
  5. Server med hoisinsauce-jordnøddesmør til.

Tip: Kog et glas hoisinsauce (379 g) op med 2 dl vand. Tilsæt 4 spsk. jordnøddesmør, og rør rundt. Kog det op. Sluk for blusset, og lad det køle af. Knus 4 spsk. peanuts groft i en morter. Inden servering tilsættes 2 spsk. limesaft og Sriracha-chilisauce efter smag samt 1 spsk. knuste peanuts per person.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

    Henter…

    Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

  • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

    Du lytter til Politiken

    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
    3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

    Henter…

    I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

    Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

  • Du lytter til Politiken

    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
    SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

    Henter…

Forsiden