Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Det dufter rigtig lækkert, når man steger de kanel- og stjerneanismarinerede vagtler, og jo længere tid de ligger i marinaden, jo mere kommer smagen ind i kødet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vagtler i kanel, chim cut

Vagtler er populære i Vietnam. De bliver grillet på gaden, og så køber man dem og spiser dem som en snack på vejen hjem. Spis dem med en salat til forret – f.eks. en tomatsalat med løg og sød basilikum – eller server dem som en hovedret med ris og nudler.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

4 personer

Ingredienser

4 vagtler

4 stjerneanis

2 kanelstænger

2,5 spsk. fiskesauce

2 spsk. honning

10 g stødt kanel

1 tsk. peber

1 tsk. chiliflager

1 tsk. paprika

2 dl koldt vand

2 dl hoisinsauce med jordnøddesmør, se tip

Sådan gør du:

  1. Knus anisstjerner og kanelstænger groft i en morter. Bland det med fiskesauce, honning, stødt kanel, peber, chiliflager, paprika og koldt vand.
  2. Rens vagtlerne, og klip dem på rygsiden fra ende til hals, så det kun er brystet, der holder de to sider sammen. På den måde kommer marinaden mere ind i kødet, og det går hurtigere at grille dem.
  3. Lad vagtlerne ligger i marinaden i køleskab natten over.
  4. Tænd grillen, og grill dem ca. 8-10 minutter på hver side afhængig af størrelse. Fold rygsiden sammen, og lad dem ligge på ryggen, så mavesiden vender opad.
  5. Server med hoisinsauce-jordnøddesmør til.

Tip: Kog et glas hoisinsauce (379 g) op med 2 dl vand. Tilsæt 4 spsk. jordnøddesmør, og rør rundt. Kog det op. Sluk for blusset, og lad det køle af. Knus 4 spsk. peanuts groft i en morter. Inden servering tilsættes 2 spsk. limesaft og Sriracha-chilisauce efter smag samt 1 spsk. knuste peanuts per person.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden