Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth

Grillede deller er kendt i både Nord- og Sydvietnam, og sammen med nudler, sprød papaya og salat giver de forskellige konsistenser fuld tilfredshed i munden.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Risnudler med grillede kødboller, bun cha

Vietnamesiske frikadeller er mere søde og salte i det end de danske, da kødet blandes med den søde og salte fiskekaramelsauce. Spis mange urter og salat til. Rød perilla er en mellemting mellem mynte og sød basilikum og går også under det japanske navn shiso. Brug eventuelt en hjertebladsalat som erstatning.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

Kødboller

2 bananskalotteløg

5 forårsløg

800 g hakket svinekød

1/2 dl fiskekaramelsauce, se tip

1 spsk. friskkværnet sort peber

Sauce

100 g grøn papaya

1 gulerod

1 spsk. salt

1 rød bird eye chili

6 dl fiskedipsauce, se opskrift på forårsruller

Tilbehør

300 g tynde risnudler

40 g citronmelisse

40 g rød perilla

8 forårsløg

Sådan gør du:

  1. Kødboller: Skyl og pil løgene. Hak begge slags løg fint. Bland farsen med alle ingredienserne, og lad det trække 1 time.
  2. Form farsen som kødboller på størrelse med en frikadelle, og tryk dem flade. Form kødboller, til der ikke er mere fars tilbage.
  3. Tænd for grillen, og grill kødet, til det er stegt, ca. 1/2 minut på hver side, afhængig af hvor stor kødbollen er. Pas på med ikke at stege den for længe. Den skal stadig være saftig. Kødbollerne kan evt. steges på panden.
  4. Sauce: Skræl papaya og gulerod, og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål. Bland dem med salt, og lad det trække i ca. 15 minutter. Skyl dem derefter i vand, og si vandet fra.
  5. Hak chilien fint, og bland den med fiskedipsauce i en skål. Hæld papaya og gulerod i, og lad det stå klar.
  6. Tilbehør: Læg nudlerne i vand i ca. 20 minutter. Bring en gryde med vand i kog, og kog nudlerne i ca. 10 sekunder. Hæld vandet fra, og skyl hurtigt nudlerne under den kolde hane. Lad dem dryppe godt af.
  7. Skyl urterne, og skær forårsløg i stykker à 3 cm. Halver den hvide ende på langs.
  8. Fordel nudlerne i 4 dybe tallerkener eller skåle, pluk lidt urter over. Fordel forårsløg over, og læg derefter kødbollerne på. Servér. Ved bordet øser gæsten selv fiskedipsauce over, til det dækker nudlerne, så man nærmest får en nudelsalatsuppe.

Tip: Smelt 1 kg mørk farin i en dyb pande over lavt blus. Pas på, at det ikke brænder på. Sluk for blusset, og rør langsomt og forsigtigt 6,5 dl fiskesauce i. Sørg for, at fiskesaucen bliver godt blandet med karamelsaucen. Lad det køle af, og opbevar det i en glaskrukke med låg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden